WTCC - LOEB NYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT, MICHELISZ HATODIK LETT!

loeb.jpg

Sebastien Loeb könnyedén nyerte meg hazai első futamát a Citroennel a Paul Ricardon. Michelisz Norbert pedig két rajthelyéhez viszonyítva két pozíciót javítva a hatodik helyen zárt.

Sebastien Loeb első helye egy percig sem volt veszélyben Yvan Muller és José Mária Lopez által, így a kilencszeres ralibajnok 6,020 másodperces előnnyel húzta be idei harmadik sikerét. Csapattársai, Muller és Lopez zártak a dobogó második és harmadik fokán, kettejük között egyszer volt egy igazán komoly csata, amikor a címvédő megpróbálta maga mögé utasítani a négyszeres világbajnok franciát.

Ma Qing Hua egy szép, stabil versenyzéssel a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót. A kínai mögött Tom Chilton ért célba az ötödik helyen a Chevrolet Cruzezal, a brit a privát bajnokságban az első helyen zárt.

A nyolcadik rajtkockából indulva a hatodik helyen zárt Michelisz Norbi a Zengő Motorsport Honda Civicjével, mellyel a magyar pilóta egy remek rajtot hozott össze, maga mögé utasította a később betliző Hugo Valentét és a hetedik pozícióban végző Tiago Monteirót és ez lett az eredményes verseny kulcsa. Michelisz ezzel pedig megerősítette hatodik pozícióját a pontversenyben, sőt, megnőtt arra az esélye, hogy megismételje a tavalyi bravúrt, azaz, hogy a negyedik helyen zárjon az összetettben.

A pontszerzők névsorát a gyári hondás Gabriele Tarquini, az SLR Citroenjét kormányozó Mehdi Bennani és a ladás Jaap van Lagen zárta.

Azért az első futamon nem maradtak el az események, volt néhány előzés és ütközés is. A rajtrács hátsó részéből rajtoló Rob Huff csak pár száz métert tudott abszolválni, utána sérült bal hátsó felfüggesztéssel állt félre. Monteiro pedig a hetedik helyért megelőzte Hugo Valentét, ám a portugál és a francia között volt egy kontakt, mely elegendő volt ahhoz, hogy Valente versenye a bokszban végződjön.

Az első futam végeredménye:

elso_wtcc_futam_francia.png

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr287580824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása