WTCC - LOEB NYERTE A 2. FUTAMOT, A CITROEN MINDENT VITT

11009933_654638217969708_6763058936188095544_n.jpg

Akárcsak az elsőn, a második futamon is hármas Citroen-győzelem született, ám ezúttal úgy, hogy a TOP 10 hátsó feléből indultak a franciák versenyzői. Sebastien Loeb és José Maria Lopéz fantasztikus rajttal azonban már az első kör végén a 2. és 3. (!) helyen álltak, onnan meg már nem volt nehéz átvenni a vezetést a többi konstrukciónál sokkal erősebb Citroen-nel. Michelisz Norbert ezúttal célba ért, sőt, szerzett is 4 pontot.

A pole-ból Jaap van Lagen indulhatott a Ladával, de az első sorokban Tarquini kapta el a legjobban a rajtot, így a Honda egy ideig bizakodhatott a dobogóban is, ami óriási teljesítmény lett volna tőlük egy ilyen gyenge hétvége után. Három kör után azonban már a három Citroen vezetett, Loeb-Lopez-Muller sorrendben. A futam végéig ez a sorrend már nem is változott, bár Lopeznek kemény pillanatokat kellett átélnie az utolsó körökben, mikor is elkezdett csúszkálni autója, de így ismét a pontversenyt vezető három pilóta osztozkodott csak a pezsgőzésben. A negyedik gyári Citroent irányító Ma Qing Hua áthajtásos büntetést kapott a rajtnál való beugrása miatt.

Michelisz Norbi nagyon nehéz versenyen van túl, a magyar pilóta ugyanis egy jó rajt után szinte végig védekezésre kényszerült Tiago Monteiróval szemben, ám végül Norbi remekül zárta az íveket, így megtartotta korábban megszerzett 8. helyét. Monteiro egyszer el is találta Norbit hátulról, de szerencsére a Zengő Motorsport versenyzője az úton tudta tartani autóját, s ezzel értékes pontokat szállított a csapatnak. 

A legjobb hondás, akárcsak az első futamon, ismét Tarquini lett, de ezúttal a 4. helyen. Az 5. pozícióban Hugo Valente ért be legjobb Chevrolet-pilótaként, a pole pozícióból induló Jaap van Lagen pedig csak a 6. helyet tudta megszerezni. Bennani lett a 7., a TOP 10-et pedig Norbi és Monteiro párosa mögött Tom Coronel zárta.

A WTCC mezőnye ezúttal nem tart pihenőt, és már a jövő héten újra versenyezni fognak, méghozzá a pár éve felújított, Franciaországban található, ultramodern Paul Ricard-i pályán. 

Fotó: FIA WTCC

Fábián Patrik

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr797562276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása