WTCC - HUFF AZ ÉLEN A LADÁVAL, MICHELISZ TOP10-EN KÍVÜL

cgzf-s9uqaeqjce.jpgÓriási lehet az öröm Oroszországban, mivel a második edzésen Rob Huff volt a leggyorsabb a Lada Vestával. Michelisz Norbert pedig sajnos kiszorult a TOP10-ből, ráadásul a 30 perces tréning utolsó harmadában még a sóderágyat is megjárta.

Közép-európai idő szerint délelőtt 10:00-kor kezdődött meg a második szabadedzés Moszkvában. A pilótákat felemás időjárás fogadta: félig derűs, félig pedig borult volt az égbolt, így az sem kizárt, hogy a túraautósok még a mai nap folyamán kapnak a nyakukba egy kis égi áldást. A pálya porossága miatt roppant csúszós volt, emiatt a pilóták rengeteget hibáztak. A legnagyobb kicsúszással Ma Qing Hua szolgált, aki megpördülésekor még az egyik hungarocell táblát is leírta.

Tíz perc után még két Citroen állt az élen, Mullerrel és Loebbel, őket pedig Huff követte a Ladával és Michelisz Norbi a Zengő Motorsport Honda Civicjével.

Nemsokára feltűnt a nulladik és az első szabadedzés győztese, Gabriele Tarquini a második helyen. Azonban az olasz veterán pillanatokat alatt csúszott lejjebb a tabellán, miután  José Mária Lopez, Mehdi Bennani, Hugo Valente és Ma Qing Hua is gyorsabb köridőt tudott futni, mint amilyen Tarquinié volt.

Michelisz Norbert sokáig volt a kilencedik helyen, egészen addig, amíg az újonc Nicky Catsburg a Lada Vestával nem futott egy ötödik helyet érő időt. A magyar pilóta ekkor még a kavicságyat is megjárta egy kicsúszást követően, az autó szerencsére megúszta sérülés nélkül a váratlan kitérőt.

Az utolsó etapban az orosz szurkolók nagy örömére Rob Huff vette át a vezetést a Ladával, idejét pedig már nem tudták megverni. A 2012-es világbajnok mögött Yvan Muller lett a második és "Pechito" Lopez a harmadik. A legjobb Chevrolet-pilóta Tom Chilton lett, aki a negyedik legjobb időt produkálta, megelőzve a privát Citroent terelgető Mehdi Bennanit, és márkatársát, Hugo Valentét. Utána Nicky Catsburg és Rickard Rydell révén volt két meglepetésemberünk a TOP10-ben, melyet Ma Qing Hua és Gabriele Tarquini zárt. Michelisz Norbert az utolsó szakaszban kicsúszását követően már nem tudott javítani, így a 12. helyen zárta a második szabadedzést.

A kvalifikáció 12:30-kor veszi kezdetét a Moscow Racewayen.

A második szabadedzés végeredménye:

18192198219.jpg

Fotó: Touring Car Times

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr237522014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása