MOTOGP - LORENZO NYERTE AZ OLASZ NAGYDÍJAT

Izgalmas futamon van túl a királykategória mezőnye, bár a győzelem kérdése nagyon hamar eldőlt, mivel Lorenzo más dimenzióban motorozott ma, vagy talán egész hétvégén, de mögöttük egy igen látványos versenyt láthatott a telt házas olasz közönség.

Már a rajtnál különös izgalmak történtek. Iannone nagyon kérdéses, hogy mennyire volt szabályos a rajtja, nagyon kiugrás-gyanúsnak tűnt, de végül nem büntették meg. Dovizioso és Lorenzo így is előtte fordult már be az 1. kanyarba. Marquez őrült módon rajtolt, az első féktávon nem sok híja volt, hogy felökleljen valakit, de a 6. helyen fordult a 13.-ról indulva. Rossi még a rajthelyéhez képest is veszített pozíciókat, csak a 11. volt.

Marquez hatalmas tempóban zárkózott föl az élmezőnybe, de a lendülete odáig tartott, hogy utolérte Lorenzót. Ahelyett, hogy őt kezdte volna támadni, Dovizioso visszaelőzte, és Iannone is ott volt mögöttük. Pedrosa is visszaesett a rajt után, de szép lassan utolérte ezt a bolyt. Dovizioso elkezdett lassulni, megelőzte őt Iannone, Marquez és Pedrosa is, majd vibrációs problémák miatt kiállt a boxba.

Rossi még lassabban zárkózott föl, mint Pedrosa, Iannone és Marquez pedig elkezdtek komolyan csatázni. A csata vége azonban az lett, hogy Marquez ismét bukott és kiesett! Nem ő volt az egyetlen, aki bukott, összesen 18 célba érkező volt, de Marqueztől eddig összesen nem láttunk ennyi hibát versenyen.

Rossi még meg tudta előzni Pedrosát, de Iannone ellen már nem maradt esélye, így a végső sorrend néhány körrel a vége előtt kialakult. Lorenzo fölényes győzelmet aratott Iannone és Rossi előtt. A pontversenyt továbbra is Rossi vezeti Lorenzo előtt, de előnye immáron mindössze 6 pont. Dovizioso és Iannone már lemaradtak róluk, Marquez pedig csak az 5. helyen áll.

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr347506902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása