DTM - GREEN A 2. FUTAMOT IS BEHÚZTA A LAUSITZRINGEN

vlcsnap-2015-05-31-21h22m17s250.png

A DTM második lausitzi futamát is simán nyerte Jamie Green, újra megmutatva ezzel az Audi idén kirajzolódni látszó dominanciáját. A legjobb Mercedes csak a 6., a legjobb BMW pedig csupán a 8. helyen végzett Lausitz-ban.

A pole-ból induló Green nem rajtolt túl jól, így Ekström el is ment mellette, ám a brit nem hagyta magát, és pár körrel később kifékezte riválisát az 1-es kanyarban, ezzel visszavéve a vezetést, amit (kivéve a kiállások idején) nem is adott át már senkinek a befutóig. Ekström hiába próbálkozott az élre kerülni, nem sikerült 2 másodpercen belülre kerülnie Greenhez képest. Ezzel Jamie Green lett az idén az első, aki egy adott helyszínen mindkét futamot meg tudta nyerni. 

A futam szinte teljes egészében harcolt egymással a márkatársát lerajtoló Molina és Scheider. A német többször is elé került a spanyolnak, aki azonban valahogy mindig vissza tudott jönni elé, így a dobogó harmadik fokára Miguel Molina állhatott fel, ezzel akárcsak a szombati futamon, az Audi most is teljesen kibérelte magának a pódiumot. De nem csak azt, hanem egyből az első 5 helyet is! Mortarának ugyan a futam végén akadtak gondjai a jó taktikájának köszönhetően előrejövő Juncadellával szemben, de az olasz egy kisebb kontakt után végül tudta tartani pozícióját. 

vlcsnap-2015-05-31-21h24m50s76.png

Lucas Auer kipörgése miatt kellett behívni a biztonsági autót

Az utolsó 10 percben be kellett hívni a biztonsági autót, miután Lucas Auer elvesztette irányítását autója felett a hátsó egyenes féktávján, és a sóderágyban ragadt. A safety car kiállása után Christian Vietoris volt az egyetlen, aki előzni tudott a pontszerző helyeken, ráadásul nem is egyet, hanem kettőt: rögtön az újraindítás után lenyomta Muellert, majd a következő körben az 1-es kanyar külső ívén (!) körbeautózta Maxime Martint is. 

cgu-xpbwcai1y0y.jpg

Köszönhetően a lausitzi dupla győzelmének, Jamie Green vezeti az egyéni összetettet két forduló és négy futam után. Ráadásul a brit tovább bizakodhat, hiszen a Német Túraautó Bajnokság következő állomása a Norisring lesz, amely az egyetlen városi pálya a kalendáriumban, és köztudott, hogy Green nagyon jól megy a norisi aszfaltcsíkon. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr387507836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása