F1 - A PIRELLI GUMIVÁLASZTÁSAI A KÖVETKEZŐ FUTAMOKRA

pirelli_formula-1_2013_4.jpg

A Forma-1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli nemrég kijelölte, mely abroncskeverékeit bocsájtják majd a csapatok rendelkezésére a következő négy versenyhétvégén. 

Nagy meglepetés nincs az összeállításban, hiszen egyaránt Barcelonába, Monacóba, Kanadába és Ausztriába is a tavaly használt keverékeket viszi el az olasz gumigyártó. Akárcsak az előző két esztendőben, a soron következő Spanyol nagydíjon ezúttal is a közepes és kemény keverékű gumik lesznek elérhetők, hiszen a Circuit de Catalunya aszfaltja keményen bánik az abroncsokkal. 

Az azután következő három versenyhétvégén pedig (akárcsak 2014-ben is) a szuperlágy és lágy gumikat szállítja magával a Pirelli. Monaco nyilván nem meglepetés ilyen szempontból, hiszen a Királyságban rendezett futam a leglassabb az egész szezonban, ám figyelembe véve azt, hogy az autók az előző évhez képest sokat gyorsultak, a kanadai és ausztriai választás igen "agresszív", ahogy azt az Autosport szaklap megjegyezte. A cég azzal érvel döntései mellett, hogy Kanadában a szokásos hűvösebb időjárás várható, Ausztriában pedig a hosszú egyenes szakaszok miatt kevés az abroncsoknak nagy terhelést nyújtó kanyar a pályán.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr957389578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása