MOTOGP - MARQUEZ FÖLÉNYESEN NYERTE AZ IDŐMÉRŐT
MotoGP 2015 Argentin Nagydíj, időmérő edzés

Amilyen szorosak voltak a szombati szabadedzések az időmérő előtt, annyira nem volt kérdés Marc Marquez pole pozíciója. Meglepetésekben persze nem volt hiány, de Marquez fölénye lehengerlő volt.

Az időmérő edzés első szakaszában meglepetésre részt kellett vennie a két Tech 3 Yamahának, ami viszont még érdekesebb, hogy kettejük közül csak Smith jutott tovább, Pol Espargaronak nagyon nem ment, holnap csak a 18. helyről fog rajtolni. Yonny Hernandez is volt már előrébb, ráadásul a csapattársa már a szabadedzések alapján továbbjutott, de neki a végén nem sikerült bejutnia a Q2-be, így a 13. helyről várhatja a holnapi futamot, mellette Hiroshi Aoyamával.

A szabadedzések összeadott eredményei alapján kialakult első 10 versenyző mellé tehát még Smith és Barbera csatlakozott. Marquez már az első gyors körén futott egy komoly kört, amit aztán még tovább javított, esélyt sem adva másnak az első helyre. Mögüle Aleix Espargaro indulhat majd a Suzukival, úgy látszik, a szabadedzésen mutatott formája reális volt, a Suzuki egy körön ezen a pályán ígéretes - futamon azért várhatóan nem lesz ekkora előnye.

Lorenzo az edzés végén nem tudta megjavítani az elején futott köridejét, így Iannone és Crutchlow is be tudott férkőzni elé. Dovizioso is csak a 6., pedig az elmúlt két futamon ennél sokkal jobb rajthelyekről indulhatott, viszont még mindig jobban állnak, mint Rossi, aki csak a 8., miután Petrucci is bejött elé. A "Doktor"-nak persze ez nem feltétlenül nagy gond, hiszen Katarban is ebből a pozícióból startolva nyert, de azért nem lesz egyszerű dolga. A Q2 további sorrendje Vinales, Smith, Redding és Barbera.

Az időmérő edzés teljes végeredménye itt elérhető.

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr707379054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása