F1 - HAMILTONÉ A POLE POZÍCIÓ BAHREINBEN VETTEL ÉS ROSBERG ELŐTT!
F1 2015 Bahreini Nagydíj, időmérő edzés

F1 Grand Prix of Bahrain - Practice

Lewis Hamilton szerezte meg az első rajtkockát Bahreinben a Mercedesszel, ezzel pályafutása során 42. alkalommal indulhat a pole pozícióból, és először a sivatagi pályán. A címvédő mögött Sebastian Vettel zárt a Ferrarival a második helyen, míg Rosberg csak a harmadik lett a másik Mercedesszel. Fernando Alonso pedig benn volt a Q2-ben a McLaren-Hondával, és 14. lett, míg Button autója ismét megadta magát.

Q1

A kvalifikáció első szakasza közép-európai idő szerint 17:00-kor vette kezdetét. Elsőként Kimi Raikkonen gurult ki a pályára a Ferrarival, így a "Jégember" nevéhez is fűződött az első mért kör, melynek az elején óriásit fékezett, olyannyira, hogy elkockásodott a gumija. A 2007-es világbajnok 1:36.731-es köridejét többen is megverték már a Q1 elején.

Még nyolc perc sem telt el, az első és a második edzés után a selejtezően is bedobta a kulcsot a McLaren-Honda Jenson Button alatt. A brit elmondása szerint egyszerűen csak leállt az MP4-30-as, akárcsak pénteken. Így a brit kiesése automatikus volt, majd a kockás zászló után csatlakozott hozzá Maldonado, Kvyat, Stevens és Merhi. A Q1-et Lewis Hamilton nyerte a Mercedesszel Bottas és Rosberg előtt. Míg Button vergődött a McLaren egyik gépével, addig Alonso tündökölt a másikkal, a spanyol a kilencedik helyen jutott tovább, ezzel idén először került be a Q2-be a wokingi gárda bármelyik versenyzője.

Q2

A második szakaszban három percet kellett várni arra, hogy mozgás történjen a bokszban és pályán, ugyanis ekkor Sergio Perez törte meg a csendet a Force India Mercedesszel, a mexikóit követte a német csapattársa, Nico Hülkenberg, azonban jött Nico Rosberg mögöttük, és leütötte a Force Indiákat a lista éléről, mint taxis a taxiórát a maga 1:33.878-as köridejével. Nemsokára pedig Lewis Hamilton tört az élre egy pokolian jó idővel, 1:32.669-cel. Felipe Massa után feljött a második helyre 1:33.551-gyel, azonban jöttek a Ferrari paripái, Raikkonen és Vettel a 2. és a 4. legjobb időt tudták ekkor autózni. A sorrend az elejében már nem igazán változott. Az utolsó pár percben óriási tűzijáték volt, melynek vesztesei Perez, Nasr, Ericsson, Alonso és Verstappen voltak.

Q3

A Ferrarik nyitották a sort a Q3-ban, Vettellel és Raikkonennel, ám elsőre csak 1:34.5-ös időt tudtak produkálni. Nemsokára meg is verte az olaszok pilótáit Daniel Ricciardo 1:33.850-es idejével a Red Bull Renaultval. Viszont valamivel később már Hamilton neve mellett szerepelt az 1-es szám, miután 1:33.522-vel átvette a vezetést. Ez volt az első csörte.

Az utolsó tűzijáték három perccel a kockás zászló előtt kezdődött meg, óriási harc volt, az elejében is! Először Daniel Ricciardo villantott, amikor 1:33.832-vel felkapaszkodott a második helyre, ám nem maradt sokáig az ausztrál az élmezőnyben. Az időmérő bravúrja pedig az volt, amikor Sebastian Vettel a Ferrari színeiben egy 1:32.982-es idejével az élre ugrott, azonban jött az idei időmérőmenő, Lewis Hamilton, és a 0,4 másodperccel gyorsabb köridejével bedarálta a német négyszeres világbajnokot, 1:32.571 alatt ért körbe a sivatagi pályán, amivel meg is szerezte a pole pozíciót, pályafutása során a 42.-et, és az elsőt Szahírban. Nico Rosberg csak a harmadik leggyorsabb időt tudta kipréselni magából és az autójából, ezzel pedig csúnyán kikapott csapattársától, Hamiltontól. Raikkonen a negyedik lett a Ferrarival a német pilóta mögött. A Mercedeseket és a Ferrarikat a két Williams követte az 5-6. helyen, Bottas - Massa sorrendben. A hetedik Daniel Ricciardo lett a Red Bull-lal, aki mögött Nico Hülkenberg idei legjobb időmérős teljesítményét nyújtott a nyolcadik rajtkocka megszerzésével. Az első tíz sorrendjének utolsó két tagja Carlos Sainz Jr. lett a Toro Rossóval és Romain Grosjean a Lotusszal.

Közvetlen hivatkozás a képhez

Az időmérő edzés végeredménye:

Szöveges közvetítésünk a futamról:

 

Fotó: Zimbio.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr367378704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása