SBK - REA ÉS DAVIES NYERT ARAGÓNIÁBAN!
SBK 2015 Aragóniai Nagydíj

Jonathan Rea és Chaz Davies nyerte a két futamot Aragóniában.

A Superbike sorozat következő helyszínére Aragóniába látogatott.

A pénteki napon megkezdődtek a szabadedzések. Az első szabadedzésen a Ducatik kezdtek az élen: Chaz Davies - Xavi Fores sorrendben, a harmadik helyen Alex Lowes zárta az edzést. A péntek délutáni második szabadedzésen nem maradt meg a Ducatik előnye és az előző versenyhétvégén nagyszerűen teljesítő Jonathan Rea nyerte meg az edzést. Mögötte Tom Sykes, majd a ducatis Chaz Davies végzett. Rizmayer Gábor az utolsó, Tóth Imre pedig a 22. helyen végzett. A harmadik szabadedzésre visszatért a Ducati-fölény, az edzéselsőséget megint Chaz Davies szerezte meg, Fores pedig harmadik lett, közéjük Jonathan Rea tudott beférkőzni. Ezúttal a két magyar pilóta zárta a sort. A negyedik edzésen teljesen átalalultak az eddigi erőviszonyok: Tom Sykes, Leon Haslam, Jordi Torres sorrendben intették le az edzést. Az időmérő edzést meglepetésre Leon Haslam nyerte meg az Apriliával életében először, Davies és Sykes elött. A TOP10-et Leonardo Mercado zárta. A két magyar pilótának nem sikerült a legjobb 20 pilóta közé kerülniük, a 23-24. pozícióban végeztek.

A Superbike első futama hatalmas izgalmak közepette zajlott le Aragóniában. Haslam nem sokáig tudta megtartani első helyét, az első kanyarban Sykes rögtön megelőzte, majd további két pilóta, Davies és Rea is állva hagyta. Nem kellett sokat várni az első kiesőre: a 10.körben van der Mark búcsúzott a versenytől. A verseny felénél fokozódtak az izgalmak és egyre több csata volt kialakulóban. Az élen Rea és Sykes vívtak élre menő küzdelmet egymással, de a hátsó régióban is nagyszerű csaták bontakoztak k,i ezek közé tartozott  Haslam és Torres viaskodása a negyedik pozícióért. Az utolsó pillanatig megmaradt a feszültség és izgalom, egészen az utolsó méterekig küzdött egymással Rea és Davies. Végül Jonathan Rea zsinórban negyedik futamgyőzelmét szerezte meg a szezon során, mögötte Davies végzett, a dobogó legalsó fokán pedig Tom Sykes pezsgőzhetett. A TOP10-et Leon Camier zárta. A magyar fiúk a 18-19. helyen végeztek, Tóth Imre - Rizmayer Gábor sorrendben.

A második futam sem bizonyult kevésbé izgalmasnak, mint az első. Habár ezt a futamot nagy előnnyel nyerte meg Chaz Davies, mellyel megszerezte a Panigale első győzelmét. Haslam újra a pole pozícióból rajtolhatott, de hasonlóan az előző futamhoz most is elrontotta a rajtot és többen meg is előzték. Hatalmas bukást láthattunk Tom Sykestól, aki az esést követően csak segítséggel tudta elhagyni a pályát, remélhetőleg komolyabb sérülés nélkül megússza az esetet. Majd Sylvian Guintolitól láthattunk egy bukást, ami után búcsúzni kényszerült. Az utolsó körökre hatalmas csata alakult ki a második helyért Rea és Haslam között, végül Rea került ki győztesen. Chaz Davis hatalmas elönnyel nyerte meg az aragóniai második futamot az előbb említett két pilóta előtt, ezzel Jonathan Rea az összetettben előnyét további 4 ponttal növelte.

Folytatás a jövő héten, Assenben.

Fotó: SBK.com

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr107360636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása