F1 - HARMADJÁRA IS HAMILTON AZ ÉLEN KÍNÁBAN!
F1 2015 Kínai Nagydíj, 3. szabadedzés

F1 Grand Prix of China - Practice

A Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton a harmadik edzésen is megállíthatatlan volt, de a Mercedesnek van félnivalója a Ferraritól.

Közép-európai idő szerint reggel hat órakor kezdetét vette a harmadik szabadedzés Kínában. Barátságos időjárási körülmények között vághatott neki a tréningnek a Forma-1 mezőnye, mivel a levegő hőmérséklete 18 °C volt, míg az aszfalté 43 °C.  

Elsőként a Manor Ferrarival Will Stevens gurult a pályára, hogy megkezdje az installációs körét. Azonban alig telt el három perc, máris előkerült a sárga zászló, miután a McLaren-Hondával megállt Fernando Alonso a pályán, füstöt eregetett az MP4-30-as, a kétszeres világbajnok rögtön azt jelentette, hogy motorhiba. Amennyiben tényleg motorhibáról van szó, akkor már tényleg nagyon nehéz helyzetbe keveredett a spanyol, mivel már 2-3 elemet elhasznált a motor mind a hat egységéből (lásd az alábbi táblázaton), igaz, Ausztráliában ezekhez értékekhez hozzájárult az akkori Alonso-pótló Kevin Magnussen is. Mondjuk Alonsónak ez nem újdonság, mivel a spanyol már tegnap azt nyilatkozta Kínában, hogy ő is számol a büntetésekkel. 

Az első mért körökre perceket kellett várni, de a két sauberesnek lett elsők között értékelhető körideje, de nemsokára többen is csatlakoztak az eredménylistára. Nemsokára az élmenők is megérkeztek az első mért időkkel, ez esetben Rosberg és Vettel, előbbi 1:40.055-tel, utóbbi 1:40.713-mal, majd Raikkonen is feliratkozott az eredménytáblára 1:40.736-tal. Egy körrel később Vettel a maga 1:40.175-ével meg tudta közelíteni Nico Rosberget, azonban jött Hamilton, és 1:39.776-os idejével mindkettejük elé és az élre vágott. Húsz perc elteltével már 14 pilóta rendelkezett gyors körrel. A Pirelli jelentései szerint ekkortájt már csak 29 °C volt az aszfalt hőmérséklete.

Úgy néz ki, hogy nem értek véget a műszaki hibákkal kapcsolatos galibák erre a hétvégére Felipe Massa és a Williams Martini Racing életében. Az edzés kezdése után 23 perccel a brazil arra panaszkodott, hogy füstöt érzékelt a pilótafülkében.

25-30 perc elteltével ez volt az első 15 pilóta sorrendje: Hamilton, Rosberg, Vettel, Räikkönen, Massa, Kvyat, Verstappen, Sainz, Button, Maldonado, Nasr, Hülkenberg, Ericsson, Grosjean, Pérez. Már ebből lehet valamelyest arra következtetni, hogy az erősorrend nagyjából maradt a tegnapi.

A Williams és a Red Bull is megejtette az első igazán gyors köröket. Bottas és Massa az első csörte után az 5-6. pozíciót foglalták el, míg Kvyat a 7., Ricciardo a 9. lett. 

Bő negyed órával a leintés előtt a Toro Rosso 17 éves pilótája vétett egy hibát: a holland a 11-12-es kanyarban megpördült, de simán folytatni tudta az edzést.

15 perccel a leintést megelőzően a kvalifikáció-szimuláció végett felkerültek a versenyautókra a Pirelli lágy abroncsai, aminek köszönhető Kvyat 1:39.106-tal feljött a második helyre, míg 1:37.841-gyel Nico Rosberg átvette a vezetést. Azonban nemsokára jött Hamilton is a lágy gumikkal felfegyverkezett Mercedesével, és 1:37.615-tel visszavette az első helyet. Ricciardo pedig 1:39.020-al megkaparintotta a képzeletbeli pódium legalsó fokát.

Nemsokára a Ferrari pilótái is törlesztették adósságukat, ami a lágy gumis köröket illeti. Sebastian Vettel annak ellenére futott egy harmadik leggyorsabb időt mindössze 0,7 másodperces lemaradással, hogy Pastor Maldonado feltartotta egy picit a németet.

Percekkel a kockás zászló előtt a Red Bull Racing Renault pilótája, az ausztrál Daniel Ricciardo kiszállt a buliból, miután az RB11-es hátsó fékjei túlforrósodtak. Nemsokára Daniil Kvyatnak, az osztrákok másik versenyzőjének is nagy problémája támadt: az orosznak elment az autójából az erő.

Végül Lewis Hamilton nyerte az edzést a Mercedesszel, 0,2 másodperccel előzte meg német csapattársát, Nico Rosberget, és 7-9 tizeddel a Ferrari párosát, amely Vettel - Raikkonen sorrendben zárta a 60 perces tréninget.

Az időmérő edzés 9 órakor veszi kezdetét közép-európai idő szerint, melyet élőben, szövegesen fogunk közvetíteni.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Közvetlen hivatkozás a képhez

Fotó: Zimbio.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr267357516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása