F1 - LEWIS HAMILTON NYITOTT AZ ÉLEN KÍNÁBAN
F1 2015 Kínai Nagydíj, 1. szabadedzés

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton nyerte az első szabadedzést Sanghajban a Mercedesszel, megelőzve német csapattársát, Nico Rosberget és a ferraris Sebastian Vettelt.

Közép-európai idő szerint hajnali négy órakor kezdődött meg Kínában az első szabadedzés, elsőként Roberto Merhi merészkedett ki a pályára, de a spanyolt követték többen is azonnal. Az időjárás kifejezetten hűvös volt a malajziai körülményekhez képest, a kezdéskor csak 13 °C volt a levegő, és 29 °C volt az aszfalt hőmérséklete.

Az installációs körök ideje alatt történt egy érdekes pillanat: az első szektor végén villogott a megszakítást jelentő fény, szerencsére ebből nem történt komolyabb baj. Ezt Jenson Button jelezte is a csapatnak, hogy jelzés tévedésből léphetett működésbe.

Az első mért körig negyed órát kellett várni. Nico Rosberg 1:41.052-vel nyitott a Mercedesszel, nemsokára Nasr, Hülkenberg és Ericsson is csatlakozott 1-1 mért idővel az eredménylistához.

CCMlZppVEAAfGEN

Húsz perccel a kezdést követően a Lotus tesztpilótája, Jolyon Palmer, aki Romain Grosjean autóját kapta meg az első edzésre, megpördült a pálya második szakaszában, de a brit minden további nélkül, gondmentesen tudta folytatni a lelkes körözést. Nem sokkal később a másik Lotust kormányozó Pastor Maldonado is hibázott, a venezuelai az egyes kanyarban tért le a pályáról.

Ekkortájt a mezőny már jól állt mért körökkel, már 16 olyan pilóta volt, aki egyszer tudott mért időt abszolválni az 5451 méteres pályán. Körülbelül 25 perc elteltével Rosberg, Raikkonen, Vettel, Bottas é Sainz Jr. alkotta az első öt helyezettet.

Lewis Hamilton folytatta a hibázgatások sorozatát. A brit a 14-es kanyar féktávját mérte el, így a Mercedesszel kénytelen volt kimenni a bukótérbe.

Nagyjából féltávnál 1:40.412-vel Nico Rosberg vezetett a lotusos Pastor Maldonado, a két ferraris, Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel, illetve a Toro Rosso-pilóta Sainz Jr. előtt. Hamarosan a Mercedes németje már 1:40 alá is bement, 1:39.574 alatt talált körbe a pályán, így viszont már megalázó, 1,7 másodperces előnnyel vezetett Maldonado előtt.

Azonban pár perccel később Lewis Hamilton, Nico Rosberg csapattársa fél másodperccel tudott gyorsabb köridőt autózni a német idejénél, így a Mercedes brit címvédője ugrott az élre.

Közvetlen hivatkozás a képhez

Az edzés utolsó fél órája nem telt túlságosan eseménydúsan. Jó néhány pilóta ugyan elfékezte magát és elhagyta a pályát, de a sorrendben számottevő változás nem történt, mivel a versenyzők már elkezdtek a versenyszimulációra koncentrálni. Feltűnőbb hibát egyedül Felipe Massa vétett, aki gyors körén forgott ki a hajtűkanyarban a pálya utolsó szektorában.

Lewis Hamilton a Mercedes színeiben zárt az első helyen, mögötte csapattársa, Nico Rosberg zárt a második helyen. A Mercedesek megelőzték a Ferrari párosát, Vettelt és Raikkonent. A Ferrari paripáit a sauberes Felipe Nasr követte, a brazil a két Red Bull végzett Ricciardo - Kvyat sorrendben. Az első tízbe még befért Sainz Jr. a Toro Rossóval és a két Williams, Bottasszal és Massával.

Az első szabadedzés végeredménye:

Közvetlen hivatkozás a képhez

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr537355016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása