WTCC - NŐI PILÓTA IS INDUL A NORDSCHLEIFÉN!

Schmitz_auto_mellett

A WTCC németországi fordulóján egy hazai, méghozzá női pilóta fog rajthoz állni Sabine Schmitz személyében.

A Túraautó Világbajnokság fénypontja minden bizonnyal az a versenyhétvége, melyet a Zöld Pokolban fognak rendezni. A Nordschleifén rendezett fordulónak immár hazai pilótája is lesz, ráadásul női, a 45 éves Sabine Schmitz révén.

Az adenaui pilóta a Nordschleife mellett nőtt fel, miután szüleinek a pálya környékén volt egy szállodájuk. CHC és VLN szériákban tudott nyerni Schmitz, mindemellett utóbbiban a bajnokságot is megnyerte 17 éve, 1998-ban. Ennek ellenére pályafutása csúcspontja 1996-ban és 1997-ben volt, amikor őt intették le elsőnek a Nürburgring 24 óráson Johann Scheiddel.

Ráadásul a hölgypilótának nemcsak az imént említett versenysorozatok révén van nem kevés versenytapasztalata. Egy Race Taxi névre hallgató vállalkozásban versenytempóban visz körbe a pályán kalandvágyó utasokat. 2008-ban Schmitz azt mondta, hogy már 30.000 kört tett meg, és azóta évente körülbelül 1200-zal nőtt ez a szám, azaz azóta már közel 40.000-re nőtt ez az érték.

A Nordschleifén példátlan tapasztalattal rendelkező német hölgy az All-Inkl.com Chevrolet Cruzejával vág majd neki a május 15-16-án rendezett németországi fordulójának. A hölgypilóta ezzel azon a hétvégén majd reklámozni fogja az FIA "Nők a motorsportban" kampányát. A német versenyzőhölgy elárulta, hogy már a Hungaroringen részt vett volna, ám a zsúfolt programja ezt nem tette lehetővé, de az április 28-i kollektív tesztnapon ott lesz, hogy megismerkedhessen a Chevrolet TC1-es gépével.

Fotó: WTCC Blog

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr277351320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása