WTCC - KOZLOVSKIY IS KIPRÓBÁLHATTA A TC1-ES LADA VESTÁT

Végre valahára a Lada Sport Rosneft harmadik pilótája, az orosz Mikhail Kozlovskiy is megtehette első métereit a TC1-es Lada Vestával egy kétnapos teszt keretein belül.

A WTCC mezőnyének jelenlegi egyetlen orosz pilótája a múlt héten Magny-Coursban végre kipróbálhatta a vadonatúj TC1-es Lada Vestát. A 25 éves Kozlovskiy kihagyni kényszerült a szezonnyitó Argentin Nagydíjat, mivel csapata, a Lada Sport Rosneft nem készült el a harmadik autóval, így a Szentpéterváron született pilóta a bokszutca faláról követhette végig a pályán zajló eseményeket.

Azonban az orosz számára van némi öröm az ürömben, ugyanis így a marrakeshi fordulót megelőzően intenzív tesztprogramot fog végezni az autójával a Lada. A tesztprogram nyitánya a múlt héten volt, a magny-cours-i pályán. Az orosz a francia aszfaltcsíkon két napon át ismerkedhetett a Vestával, miközben minden gyermekbetegséget megpróbáltak felfedezni az autón.

“Nagyon elégedett vagyok az autóval, jó érzéseim voltak benne. Magny-Cours-ban szerencsére sok időt voltam a pályán, ami fontos, hiszen jó pár dolgot még meg kell szoknom. A vezetési élmény szempontjából a Vesta lényegesen különbözik a Grantától. Nem a pályacsúcs megdöntése volt a célunk, inkább leellenőriztük, minden rendben működik-e. A fontos teszt Portimaóban lesz” - mondta Kozlovskiy.

A Lada ma vágott neki a négynapos tesztnek Portugáliában, egy napot Kozlovskiy, másfél-másfél napon át pedig James Thompson és Rob Huff ülhet autóba. A portimaói gyakorlás tulajdonképpen egy második kollektív tesztnek minősül, hiszen ott van a Citroen és a Honda, továbbá a Chevrolet Hugo Valentével.

Portugáliában ott lesz a Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert is, aki szerdán gurul majd pályára a gyári Honda tartalékgépével.

Fotó: Lada Sport Rosneft / Facebook

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr647320792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása