MOTOGP - AZ ELSŐ KÉT NAP MARQUEZRŐL SZÓLT
MotoGP 2015 Katari Nagydíj - Az első három szabadedzés áttekintése

Hosszú idők után végre a MotoGP-ben is megtört a csend. A várakozás hatalmas, ám a szabadedzések után sajnos azt mondhatjuk, az esély idén Marquezt legyőzni: kicsi, és szinte lehetetlen. Pedig még csak 3 szabadedzés ment le.

Ilyen optimista talán régen volt a közvélemény az idei MotoGP-szezonról, mint az utóbbi években valaha. Persze mindig voltak kérdések, hogy vajon hogy szerepel az újonc, vagy valaki, aki csapatot vált, de az idei évben jó ok lehet az optimizmusra. Visszatért a Suzuki és az Aprilia is a mezőnybe, bár utóbbinak igen komoly problémái vannak, szóval jelenleg sok vizet nem zavarnak. Maradtak az open-motorok is, valamint a Ducati, a Suzuki és az Aprilia is megkap bizonyos kedvezményeket a szorosabb bajnokság érdekében. A Suzuki és a Ducati pedig kiválóan kihasználta eddig, de azt érdemes tudni, hogy a futamon nem így lesz. Ott jobban ki fog jönni a Honda és a Yahama előnye.

A szabadedzések végeredményét látva könnyen mondhatnánk, hogy sima Marquez-győzelem lesz, miközben Pedrosa bekíséri, de azért erre nem éri meg fogadni. Egyrészt, mert kicsi lenne rá az odds, másrészt azért még épphogy elkezdődött csak a szezon, és az idők nagyon szorosak, főleg a 3.szabadedzésen.

Mind a három szabadedzést Marquez nyerte, ebből az első 2-n Pedrosa kísérte 2.helyen, a 3.szabadedzésen viszont Crutchlow lett a 2. és itt már a hátránya 1 tizeden belül volt. Viszont aztán Crutchlowtól 3 (!) tizeden belül volt a 9.helyen Rossi is. Köztük pedig Iannone, Espargaro, Pedrosa Dovizioso, Hernandez és Lorenzo végeztek, minimális időkülönbségekkel. Reméljük a 3.szabadedzés volt a leghitelesebb, és akkor tényleg jó futamot láthatunk. Ismerve Marquez gyenge rajtjait a futam első felében még a győzelemért is lehet majd csata. Aztán persze ha az ellenfelek megtáltosodnak, és véletlenül a szokásos trión (Rossi, Lorenzo, Pedrosa) kívül más is odaér, akár tartósan az élmezőnybe - ezt ezen a hétvégén még nem fogjuk megtudni -, akkor bízhatunk jó idényben.

Horváth Ádám (ClassF1)

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr987310934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása