F1 - ALONSO MINDENT BEVALLOTT: KIDERÜLT A BALESET OKA!

A Maláj Nagydíjon visszatérő Fernando Alonso felfedte a barcelonai tesztbaleset okát!

Fernando Alonsót a sajtó munkatársai a Maláj Nagydíj hivatalos csütörtöki sajtótájékoztatóján faggatták ki, többek között furcsa balesetéről is. Az üggyel kapcsolatban először szólalt meg a kétszeres spanyol világbajnok.

"Emlékszek mindenre" - szögezte le rögtön az elején Alonso. Sok pletyka látott napvilágot február vége óta, de ezeket mind tagadta, köztük azt is, hogy a Ferrari pilótájának hitte magát, olaszul beszélt, meg azt is, hogy 1995-ben ébredt fel. Az eszméletvesztésére azt mondta, teljesen normális volt, a kórházban vagy a helikopteren következett be, erre nem emlékszik pontosan. A balesettel kapcsolatban is részletesebb információkat kaptunk. A probléma, mint azt tudni lehetett, a 3-as kanyarban következett be. A kormány jobbra zárt majd az autó a fal felé indult el, Alonso az utolsó pillanatig próbálta lefékezni az autót a minél kisebb ütközés érdekében. Alonso az ütközést követően eszméleténél volt, erősítette meg. Az a kérdés is felmerült a sajtótájékoztatón, hogy a spanyol aggódik vagy esetleg fél vissza ülni a McLarenbe, melyre egyértelműen nem volt a válasz. Alig várja, hogy újra autóba ülhessen és segíthessen csapatának, hiszen az Ausztrál Nagydíj hétvégéje nem sikerült túlságosan fényesen a csapatnak, van még mit fejleszteniük az autón.

A McLaren hivatalos közleményét viszont tagadta, miszerint széllökés okozta a balesetett. Az autót még egy hurrikán vagy egy tornádó sem tudta volna elmozdítani, mondta a a spanyol, de nem támadta ezért csapatát, megértette őket, hogy a sajtó és a rajongók kíváncsiak voltak, így muszáj volt valamit mondani nekik. Alonso azt is elmondta könnyű most kritizálni a McLarent, de idővel meg lesz a gyümölcse a sok kemény munkának.

Fotó: Formula1.com
Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr767307416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása