F1 - KAP-E VAN DER GARDE VERSENYZŐI ENGEDÉLYT VAGY SEM?

A holland még gyorsított eljárás esetén sem tudna időben hozzájutni az idei versenyzői engedélyéhez, mindeközben a 29 éves van der Garde állítja, hogy már csak csekély mennyiségű papírmunka van hátra.

Az ausztrál bíróság ma Giedo van der Garde javára adott igazat, miután elutasította a Sauber F1 Team fellebbezését. Ez azt jelenti, hogy a hollandnak jogában áll részt vennie az Ausztrál Nagydíjon, azonban ehhez egy dolog hiányzik, a versenyzői engedély, viszont ennek beszerzése óriási papírmunkával jár, a német AMuS pedig kizártnak tartja, hogy a holland ilyen rövid idő alatt el tudja intézni a licenszhez szükséges papírokat.

„Van der Garde indulása Ausztráliában egészen valószínűtlen, mivel hollandnak nincs érvényes versenyzői engedélye. A releváns nemzeti autóklub csupán szerdán, március 11-én kérvényezte az engedélyt, a folyamat pedig általában 14 napos.” - írta az AMuS újságírója, Michael Schmidt. A német lap cikkében azt is hozzátették, hogy gyorsított eljárásban 48 óra alatt is le lehet bonyolítani az ügyet, azonban már ennyi idő sincs, és a kérvényezés határideje a csütörtöki gépátvétel volt.

Ennek ellenére a holland megvan róla győződve, hogy sikerül kézhez kapnia az engedélyt, sőt abban reménykedik, hogy az időzónák is segítik.
„Már csak egy kis papírmunka van hátra, a Saubernek pedig segítenie kell benne. Várunk a következő néhány órában, hogy mi történik. A jó dolog, hogy még korán van Európában, így még mindig egy teljes nap áll rendelkezésükre” - nyilatkozta van der Garde, aki azt is elárulta, hogy a holland autósport-szövetség már napok óta rajta van az ügyön, sőt mindent előkészített neki.

Amennyiben van der Gardénak nem lesz versenyzői engedélye, akkor nagy kérdés, hogy mit fog lépni a bíróság, ugyanis amennyiben a holland nem versenyezhet a hétvégén, akkor lefoglalhatják a svájci istálló felszerelését, persze ez esetben nem a csapat hibája lenne a szereplés meghiúsulása.

Fotó: ESPNF1

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr117263607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása