F1 - MERHI LESZ A MANOR MÁSIK PILÓTÁJA?

A sajtó szerint a Manor már benyújtotta a kérvényt arra az FIA-nál, hogy Roberto Merhi versenyzői engedélyt kaphasson.

A Manor a Marussia utódjaként, a Forma-1-es mezőnyben tizedik csapatként csatlakozott az idei mezőnyhöz, ám egyelőre még az átalakított 2014-es géppel lesznek ott a rajtrácson. A lehetetlent is végrehajtó Manor egyelőre még csak egy pilótával rendelkezik Will Stevens személyében, aki a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon debütálhatott a Caterham színeiben. Azonban úgy néz ki, hogy a másik ülés birtokosa is olyan személy lehet, aki tavaly még a rivális zöldeknél dolgozott: Roberto Merhi, aki a tervekkel ellentétben nem tudott versenyhez állni a Caterhammel. A motorsport.com információi szerint a 23 éves spanyol pilóta lehet a befutó a Manor második ülésére, mivel a csapat már kérvényezte a szuperlicenszét az FIA-tól.

Roberto Merhi 2011-ben a Forma-3 Európa-bajnoka lett, utána két évet húzott le a Német Túraautó Bajnokságban (DTM), 2014-ben pedig a WSR mezőnyének volt a része. Tavaly amíg Carlos Sainz Jr. egyre közelebb került a bajnoki címhez, a spanyol a Caterhamet vezette három szabadedzésen is. Számítani lehetett arra, hogy a spanyol rajthoz is áll versenyen, például Monzában a versenyzői engedély hiánya hiúsította meg ezt a tervet.

Pár napja jelentették be, hogy Merhi még egy évet marad a WSR-ben, ráadásul a csütörtöki és a pénteki teszten is részt vett, amiből azt a következtetést lehetett levonni, hogy a Manor helyett a Renault Világsorozat mellett tette le voksát. Ám lehet, hogy csak az első pár versenyen vesz részt, amíg meg nem kezdődik a WSR-idény április végén.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr357255025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása