WTCC - LOEB NYERTE A MÁSODIK FUTAMOT, MICHELISZ ISMÉT 6.

Sebastien Loeb nyerte meg a második versenyt Argentínában a nyolcadik helyről rajtolva a Citroennel. A második helyen a hazai földön versenyző José Mária Lopez végzett, megelőzve a Honda idei első dobogóját megszerző Tiago Monteiró. Michelisz Norbert ismét kiválóan teljesített a káoszfutamon, ismételten a hatodik helyen zárt a magyar pilóta.

Elképesztően izgalmas volt a második WTCC-futam is Argentínában, akárcsak az első. A második futamra vonatkozó fordított rajtrácsnak köszönhetően James Thompson várhatta az élről a versenyt a vadonatúj Lada Vestával, ám a brit pilóta reményei a rajt utáni métereken szertefoszlottak, miután beragadt a rajtnál, majd ütközött Stefano D'Aste Chervoletjével, aminek következtében mindkét pilóta visszacsúszott a mezőnyben. Ennek következtében Tom Coronel állt az élre a sajtsárga Chevroletvel, ám a hollandnak is volt egy kisebb összetűzése a rajt folyamán a lámpák elalvását követően valósággal kirobbanó Gabriele Tarquinivel, az olasz hondás egy pillanatra le is szorult a fűre. Azonban Coronel sem tudta sokáig megőrizni a vezetést, mivel a 7-8-9-10. rajtkockából induló gyári Citroenek a brutális erőfölények állva hagyták a holland autóversenyzőt. Először a kínai Ma ment el Coronel mellett, aki ezt követően lecsúszott a pályáról és a mezőny hátsó traktusába tért vissza. Így Ma Quing Hua ölébe pottyant a vezetés, azonban a kínai sem maradt sokáig a vezető pozícióban, mivel ő is hibázott, így nemsokára az előrelopakodó kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb vette át a vezetést.

A Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert a 16. helyről indulva hamarosan ismét a hatodik helyen találta magát, hála az első pár körben történő csiki-csukinak. A magyar versenyző egy ideig Lopezzel viaskodott, ám végül meg kellett adnia magát a Citroen brutális tempófölényének, utána Bennani és Muller is megelőzte.

A harmadik körben pályára kellett küldeni a biztonsági autót, mivel D'Aste balesetet szenvedett. Ekkor a sorrend  Loeb, Ma, Tarquini, Lopez, Bennani, Monteiro, Muller, Michelisz volt az első nyolc helyen. A Safety Car-ként szolgáló Alfa Romeo 4C négy kört töltött a mezőny előtt, ez idő alatt Mának ki kellett hajtani a bokszba, mert túlmelegedett a Citroen C-Elyseé, ám a francia márka szerelőgárdája tiszteletreméltó gyorsasággal orvosolta a problémát. Azonban ennek ellenére Tarquini jött fel a második helyre, míg ekkor Michelisz Norbert már a hetedik helyen haladt.

A Safety Car nyolc körrel a leintés előtt hajtott be a bokszba, ezzel szabad utat adva a versenyzőknek. Sebastien Loeb innentől kezdve csak előrement, és simán szerezte meg pályafutása harmadik WTCC-sikerét, megelőzve a hazai pályán versenyző José Mária Lopezt, aki az újraindítás után azonnal megelőzte Tarquinit ezért a pozícióért. Azonban a villámgyors argentin ezúttal nem tudta meg fogni Loeböt, de a második hely is elég volt arra, hogy a hazai helyszínt ötpontos előnnyel hagyja el Loebbel szemben,

A harmadik helyen Tiago Monteiro ért célba, aki ezzel így megszerezte a Honda idei első dobogós helyezését. A portugál az utolsó körökben utasította maga mögé a csapattársát, Gabriele Tarquinit. Egyébként Tarquininek is jár a dicséret, ugyanis körökön keresztül hősiesen tartotta maga mögött a Bennani - Muller párost, egészen addig, ameddig a Citroen pilótái ki nem lökték egymást a versenyből. Az esetet a stewardok utólag vizsgálják. Bennani megforgását követően Michelisz ismét a hatodik helyen autózott, majd a marokkói megelőzte őt. Yvan Muller autója azonban nem bírta a pokoli hőséget, így a francia ideje korán befejezte a versenyt bokszba hajtását követően, így Michelisz Norbert ismét visszatért a hatodik pozícióba.

A Zengő Motorsport pilótája ezután nagy erőkkel verte vissza a citroenes Ma támadásait, amely egy újabb bravúrhoz vezette a magyar versenyzőt, mivel ismét az utolsó rajtsorból rajtolva érte el a hatodik helyet. Egyébként Norbi az összetettben is a hatodik helyen várhatja a több, mint egy hónap múlva soron következő Marokkói Nagydíjat.

Végeredmény

wtcc_termas_race2.jpg

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr627252379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása