F1 - BEVEZETTÉK A SISAKFESTÉS-KORLÁTOZÁST, ÁM A SZANKCIÓKAT MÉG NEM TUDNI

Az FIA az idei évtől kezdve korlátozza a pilótánkénti sisakfestések számát, ám még nem ismert a szabályszegők büntetése.

Az FIA idei évtől kezdve megtiltotta a sisakfestés mintázatának változtatását. Annak érdekében, hogy könnyítsék a helyszínen lévő nézők dolgát és könnyebben felismerjék kedvenceiket, így a pilóták egész évben egy sisakfestést használnak majd. Azzal kapcsolatban viszont még mindig nem született döntés, hogy mi lesz a szabálysértők büntetése, pedig jövő héten már elrajtol a mezőny.

A másik sportszabályzat, amely módosult, az állandó rajtszámokra vonatkozik. Vagyis a cikkely értelmében, ha egy versenyző nem vesz részt egyetlen egy futamon sem két egymást követő szezonban az karrierje befejezését jelentené. Például, ha az idei év végén bármely pilóta a visszavonulás mellett döntene akkor rajtszáma 2018-ig védettséget élvezne az újonc pilóták előtt.

Egy másik kisebb szabály változás is történt, a biztonság érdekében. A futamokon a versenybírók piros zászlóval szakíthatják meg a futamot, ha úgy ítélik meg, hogy mind a versenyzőkre, mind a pályabírókra veszélyt jelentenek a pályán köröző autók, akár a Safety Car mögött autózva is.

Valamint a szezon befejezte után a csapatok az idei autóval is tarthatnak egy bemutatót, de mindössze 15 kilométert tehetnek meg vele.

Fotó: Zimbio.com

Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr607234547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása