DTM - IDÉN BEVEZETIK AZ ÁLLANDÓ RAJTSZÁMOKAT

2014dtm178.jpg

Többször láttunk már rá példát, hogy a Német Túraautó Bajnokság szabályait a szervezők a Forma 1-ben életben lévő regulák szerint alakítják (lásd: DRS, többféle gumikeverék átvétele - igaz, utóbbit idénre törölték a szabálykönyvből). Most a királykategóriában tavaly bevezetett állandó rajtszámok ötletét viszik át saját bajnokságukba a szervezők, ezáltal könnyebben azonosíthatóak lesznek a pilóták. 

Akárcsak az F1-ben, a pilóták itt is 2 és 99 között kell válasszanak egy számot, mely a tervek szerint egész pályafutásuk alatt náluk marad (értelemszerűen az 1-es rajtszám mindig az aktuális bajnokhoz kerül). A DTM már ki is adta a pilóták által választott számokat. A bajnoki címvédő Marco Wittmann idén az 1-est fogja viselni, ám arra az esetre, ha nem sikerülne megvédenie címét, a 11-es számot választotta. Érdekesség, hogy Rockenfeller a 99-es mellett tette le voksát, mondván: "A 9-es szám mindig szerencsét hozott nekem, így nem baj, ha kettő is van belőle az autómon!" Vannak, akik korábbi bajnoki éveikre emlékezve választottak, mint például Timo Scheider, Mattias Ekström, vagy Bruno Spengler, de vannak olyanok is, akik korábbi gokartos rajtszámukat fogják viselni (Farfus, Müller). 

A teljes lista:

Marco Wittmann - 1
Gary Paffett - 2
Paul di Resta - 3
Mattias Ekström - 5
Robert Wickens - 6
Bruno Spengler - 7
Christian Vietoris - 8
Timo Scheider - 10
Daniel Juncadella - 12
Antonio Felix da Costa - 13
Timo Glock - 16
Miguel Molina - 17
Augusto Farfus - 18
Lucas Auer - 22
Adrien Tambay - 27
Tom Blomqvist - 31
Maxime Martin - 36
Jamie Green - 44
Edoardo Mortara - 48
Nico Müller - 51
Martin Tomczyk - 77
Maximilian Götz - 84
Pascal Wehrlein - 94
Mike Rockenfeller - 99

Fábián Patrik

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr957227609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása