WTCC - VISSZATÉR A RÉGI YOKOHAMA KUPA!

michelisz_dunapart-1366x768.jpg

A Túraautó Világbajnokságban idén már csak TC1-es autók indulhatnak, így egy egyéves kihagyás után visszatér a "rendes" Yokohama kupa. Alapból ez a bajnokság a privát csapatoké, de tavaly a TC2T-s autók küzdhettek érte, így azonban teljesen értelmét vesztette (mindössze 3-an neveztek ilyen típusú versenyautóval). Idén viszont újra visszatér a régi Yokohama kupa, melyről nekünk, magyaroknak igen kedves élményeink vannak, Michelisz Norbi ugyanis 2012-ben el tudta hódítani a japán gumigyártó által kiírt bajnokságot.

2006 és 2013 között végig szerepelt ez a "mini" bajnokság a teljes összetett mellett, aztán az egyre megfogyatkozó gyári csapatok miatt az alapbajnokságban is egyre előkelőbb pozíciókban végző pilóták/csapatok is versenghettek a Yokohama címért. Idén a WTCC visszatér ehhez a formához, ám ezúttal még nagyobb lesz a tét, ugyanis a győztesnek járó pénzösszeget jóval megemelték az eddigiekhez képest.

A privát pilóták a régi rendszer szerint szerzik majd a pontokat. Az első nyolcat értékelik, és a 2009-ig a Forma 1-ben is használt elosztást alkalmazzák majd (10-8-6-5-4-3-2-1). Az összetett bajnoksággal ellentétben itt nem jár majd pont a privát pole-ért és a privát leggyorsabb körért sem. A hivatalos gumiszállító a teljes szezon alatt nem kevesebb, mint 240 ezer euróval (nagyjából 74 millió forinttal) jutalmaz majd. Minden hétvégén a két futam összetett eredménye alapján az első öt helyezett 8000, 6000, 3000, 2000, valamint 1000 eurót tehet zsebre. 

A Yokohama kupa állandó résztvevő 2015-ös csapatai között ott van a Zengő Motorsport is, így értelemszerűen az egyéni pontversenyben a három évvel ezelőtti bajnok, Michelisz Norbi is részt vesz majd. A teljes lista:

Csapatok:

All-Inkl.com Racing
Campos Racing
Craft-Bamboo Racing
Proteam Racing
ROAL Motorsport
Sebastien Loeb Racing
Zengő Motorsport

Versenyzők:

#3 Tom Chilton (ROAL Motorsport – Chevrolet Cruze)
#4 Tom Coronel (ROAL Motorsport – Chevrolet Cruze)
#5 Michelisz Norbert (Zengő Motorsport – Honda Civic)
#7 Hugo Valente (Campos Racing – Chevrolet Cruze)
#11 Gregoire Demoustier (Craft-Bamboo Racing – Chevrolet Cruze)
#25 Mehdi Bennani (Sebastien Loeb Racing – Citroën C-Elysée)
#26 Stefano D’Aste (All-Inkl.com Racing – Chevrolet Cruze)
#27 John Filippi (Campos Racing – Chevrolet Cruze)
#98 Dusan Borkovic (Proteam Racing – Honda Civic)
#?? TBA (All-Inkl.com Racing – Chevrolet Cruze)
#?? TBA (Campos Racing – Chevrolet Cruze)

Fábián Patrik

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727219529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása