F1 - A Marussia nem indulhat idén a tavalyi autóval!

Elutasították a Marussia F1 Team kérelmét, melyben az állt, hogy hadd állhassanak rajthoz idén a 2014-es autóval.

A Marussia és a Caterham súlyos anyagi válságba keveredett a tavalyi év közepére, olyannyira, hogy nem is tudtak rajthoz állni az összes futamon. A maláj gárda egy adománygyűjtési akció révén még ott lehetett az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon, azonban a mai nap kiderült, hogy az volt az utolsó verseny a zöldek számára.

A Marussia, amelynek már volt egy aukciója, ahol a holmik nagy részét már eladták, hirtelen tért vissza, s úgy nyilatkozott, hogy ott lehetnek idén a rajtrácson.

A Stratégiai Munkacsoport mai ülésén a motorok mellett a Marussia esetleges visszatérése is napirendi ponton volt, ám elutasították a Marussia kérelmét, hogy a 2014-es gépekkel álljanak rajthoz, mivel jócskán megcsúsztak a fejlesztésekkel a tél folyamán, melynek révén lehetetlen elkészülni a 2015-ös autóval a szezonrajtig.

A találkozó elején a Forma-1 84 éves mindenható Ura, Bernie Ecclestone leszögezte, hogy a Marussiának nincs joga ilyet kérni. A Mercedes és a Ferrari bólintott volna csak rá a kérelemre, azonban a Force India részéről a csapatfőnök Bob Frenley megvétózta azt. Azonban nem csak az indiai-brit istálló ellenezte a nem-mindennapi, Forma-1-hez egyáltalán nem méltó kérdést.

Amennyiben a Stratégiai Munkacsoport zöld utat adott volna az orosz-brit csapatnak, akkor az ügy az F1 Bizottsága elé került volna, ahol a Lotus, a Toro Rosso és a Sauber is szavazhatott volna.

Azonban ezen döntéssel semmilyen esélye nem maradt a Marussiának a visszatérésre és a túlélésre.

Fotó: Formula1.com

Kováts Olivér

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr207144929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása