Formula E - Moszkva bekerült az idei naptárba

A Formula E idei versenynaptára szezon közben bővült: a mezőny júniusban el fog látogatni Moszkvába is.

Hiába tart már szinte féltávnál az első Formula E-szezon, a szervezők mégis módosították a versenynaptáron, méghozzá megtoldották egy versennyel, így 9 helyett 10 futamból áll az idei szezon.

Az eredetileg tervezett 10 verseny hamar 9-re csökkent, amikor Rio De Janeiro visszalépett a rendezéstől. Egy ideig arról szóltak a hírek, hogy a szervezők a futam kiesését úgy pótolták volna, hogy az egyik európai versenyhelyszínen kétszer rendeznek versenyt.

Azonban most már nem kell ezen gondolkozni, ugyanis váratlan módon csatlakozott Moszkva az elektromos formulaautók bajnokságához, mint helyszín. A pálya vonalvezetésében 13 kanyar lesz, s olyan nevezetességek környékén jelölték ki az aszfaltcsíkot, mint a Kreml, vagy a Vörös tér. Az oroszországi forduló június 6-án lesz, ennek következtében egy héttel korábbra, május 23-ra hozták előrébb a berlini futamot.

Fotó: FIA Formula E

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr397138887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása