WTCC - Visszatér a Bamboo!

Egy év kihagyást követően visszatér a Túraautó Világbajnokságba a Bamboo Engineering, új nevén a Craft-Bamboo.

Richard Coleman alakulata 2010-ben debütált a WTCC-ben. Azonban a szabályváltozásokat megelőzően ideiglenesen visszavonult a csapat, pedig sokáig úgy tűnt, hogy 2014-ben is ott lesznek a rajtrácson, de az utolsó pillanatban meggondolták magukat. Ehelyett a WEC-re koncentráltak, ahol egy GTE Pro kategóriás Aston Martint indítottak a MacDowall - O'Young - Rees pilótatrióval.

Coleman a pénteki napon kiadott sajtóanyagban megerősítette, hogy visszatérnek és ismételten Chervrolet Cruze-okat fognak indítani.
“Rendkívül boldog vagyok, hogy bejelenthetem visszatérésünket a WTCC-be. Meglehetősen kevés időnk lesz felkészülni az idei szezonra, de bízom benne, hogy jó formában érkezünk Argentínába”

Egy autóval biztosan rajthoz fognak állni, melynek volánjánál a GT-szériákból jól ismert Gregoire Demoustier fog ülni. A 23 éves pilóta futamot nyert a francia GT-ben és kétszer dobogón állt a 2012-ig működő GT1-es Világbajnokságon is.
Az előző szezonokban szerepelt a Blancpain GT Series-ben, a francia és a brit GT-sorozatban, indult az ELMS-ben és a Spa 24 óráson. A Blancpain bajnokságban az ART csapatban a hetedik helyen zárta a szezont, egyszer nyert futamot. Emellett az ELMS (Európai Le Mans Sorozat) GTC kategóriájában ötödik lett. A Spa 24 óráson négyszer indult el, de csak egyszer, a 2010-es versenyen ért célba egy GT3-as Lamborghinivel.

“Boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a WTCC mezőnyéhez. A Craft-Bamboo egy kiváló csapat, és nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassunk, valamint hogy megismerhessem az új autót. Ez az első év a tanulásról szól majd, de remélem, lesznek jó eredmények is” - nyilatkozta izgatottan a 23 éves francia.

A Craft-Bamboo autója vélhetően február közepére készül el, azaz egy új Chevroletről van szó, de ez egyben azt jelenti, hogy nem tudnak ott lenni a kollektív teszten Spanyolországban. Coleman azt is elárulta, hogy dolgoznak egy második autó indításán is.

A Bamboo legjobb összetett eredményét 2013-ban érte el James Nash révén, aki két futamgyőzelemmel harmadik lett Yvan Muller és Gabriele Tarquini mögött.

Fotó: WTCC Blog

Kováts Olivér

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr537080609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása