F1 - Névváltozás a Lotusnál?

Könnyen megeshet, hogy egy sima motorpartnercseréből gyökeres átalakulás lehet a Lotus F1 Team-nél. A legfrissebb információk szerint Enstoneban változhat a csapatnév, sőt talán a vezetőség is.

A nemrégiben kiadott 2015-ös nevezési listán a Lotus neve mellett kérdőjel szerepelt. A legfrissebb sajtóértesülések azt állítják, hogy az nem az alakulat indulására, hanem a csapatnévre vonatkozik. Ezen a bizonyos listán 11 csapatot jelöltek még meg, rajta szerepelt a tragikus anyagi helyzetben lévő sereghajtók is, a Caterham és a Marussia. Az angol-orosz csapat annak ellenére rajta volt a listán, hogy már az értéktárgyait és a létesítményeit, utóbbira lecsapott a Haas F1 Team. Azonban a listán meglepő módon a Lotus neve mellett is ott volt egy csillag, ezzel arra utalva, hogy az istálló jövője még nem dőlt el.

Ennek hallatán rögtön megkezdődtek a spekulálások, miszerint az enstone-i istálló kiszáll a Száguldó Cirkuszból, tudniillik a Lotus, a Force Indiával és a Sauberral a három legrosszabbul álló alakulat a Forma-1-ben, és egyben a 2014-es év legveszteségesebb gárdája is, bár azelőtt semmilyen információ nem látott napvilágot ezzel kapcsolatosan.

Az olasz Omnicorse azonban arról számolt be, hogy ezen pletykák alaptalanok, a csillag csupán azért van ott, mivel a csapat megszeretné változtatni a nevét. Az olasz lap továbbá azt is pedzegeti, hogy Gerard Lopez, a Genii Capital tulajdonosa és jelenlegi csapatfőnök távozna a Lotustól. Azonban több esély van arra, hogy az istállónál - sok más csapathoz hasonlóan - csak egy szponzor hozzáadásáról szólna a névváltozás. A PDVSA és a Total vállalatokat, Pastor Maldonado és Romain Grosjean legnagyobb támogatóit rebesgetik. Az Omnicorse arról is írt, hogy az alakulat nagy erőbedobással munkálkodik a jövő évi autón.

A korábbi Renault F1-es csapat 2011-ben a szerződést kötött Lotus Cars vállalattal, a csapat neve ekkor lett Lotus Renault GP, abban az évben népszerű volt a Lotus név, mivel a Caterham csapat is ezt használta. 2012 óta hívják Lotus F1 Team-nek az enstone-i egyletet.

Kép: Automobilsport, Eurosport

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr937032807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása