WTCC - MONTEIRO A BALESETÉRŐL BESZÉLT

img_3218.JPG

Tiago Monteiro nehéz heteken van túl, hiszen hosszú napokat kellett kótházban töltenie egy tesztbalesetet követően. A portugál versenyző most beszélt először az esetről. 

Közel egy hónappal ezelőtt megdöbbenve olvashattuk, hogy Tiago Monteiro egy egészen szerencsétlen balesetet szenvedett el, amikor a Honda legújabb fejlesztéseit tesztelte Barcelonában. A Túraautó Világbajnokság jelenlegi éllovasa kórházba is került.

A baleset után kiderült, hogy a fék hibásodott meg a Hondában, ebből következett a szerencsétlenség. Monteiro hosszú órákat, napokat töltött kórházban, nagy fájdalmai voltak, viszont most már kiengedték és készülhet a WTCC következő fordulójára. 

"Már 20 éve versenyzem és ezen idő alatt már volt néhány esésem, köztük nagyobb csattanások a ChampCar-ban, az Indy-ben, vagy a Formula-1-ben. Még a WTCC-ben is el kellett néhány esést szenvednem ezen a 10 év alatt, amióta tagja vagyok a sorozatnak. Ilyen volt például a tavalyi baleset a Nordschelifén."

Monteiro ezután arról beszélt, hogy tulajdonképpen mi is történt vele: "Éppen egy szokásos 3 napos tesztet hajtottunk végre Barcelonában. A baleset a legutolsó napon történt délután 5 óra 50 perc körül, amikor az utolsó programunkat futottuk. A célegyenes végén -, amely a pálya legkeményebb féktávja - egyszerűen elmentek a fékek, technikai gondunk volt."

A #18-as rajtszámú Honda körülbelül 250 kilométer/órás sebességgel csapódott a falnak, s hatalmas G-erők hatottak a testére: "A testem jobb fele tele volt zúzódásokkal"

Reméljük, hogy azóta már teljesen felépült és ez a kis kényszerpihenő nem lesz túl nagy hatással a teljesítményére, hiszen hatalmas csatában a volvós Thed Björkkel és csapattársával, Michelisz Norbival.

Tiago Monteiro, the fight | Episode 1: The crash

Still haven't subscribed to FIA WTCC on YouTube? ►► https://goo.gl/tdatIR At a private test session in early September WTCC championship leader Tiago Monteiro crashed, hard. Since then he has been in and out of hospital as he pushes to regain his health and his fitness.

Fotó: Landek Norbert

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9612937391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása