Újabb elképesztő szerződéshosszabbítás az F1-ben

Legalább még tíz évig biztosan a Formula–1-es versenynaptár része lesz az abu-dzabi helyszín. A szerződéshosszabbítást a szezonzáró hétvége előtt jelentették be.

13-sunday-yasmarina.jpg

2009 óta rendszeresen ellátogat az Egyesült Arab Emírségekbe a száguldó cirkusz, a hibridéra kezdetétől fogva a Formula–1-es szezonzárók helyszínéül szolgál, ráadásul idén megújult vonalvezetéssel fogadja a mezőnyt. Abu-Dzabi helyét pedig legalább 2030-ig bebetonozták a versenynaptárba – jelentették be csütörtökön a sorozat hivatalos oldalán az F1 és az Abu Dhabi Motorsport Management szerződéshosszabbításról történő megállapodását.

„Örömmel erősítjük meg, hogy az új szerződés értelmében legalább 2030-ig Abu-Dzabiban fogunk versenyezni. Már nagyon várjuk a szezonzárót a mostani hétvégén, ahol tovább írjuk a Formula–1 történelmét” – jegyezte meg a bejelentés kapcsán Stefano Domenicali. Az F1 vezérigazgatója hozzátette, hogy amúgy is hihetetlen show jellemzi az emírségekbeli versenyeket, de a Yas Marina Circuiten eszközölt változtatások csak tovább fokozzák az izgalmakat.

Idén – 2016 óta először – dől majd el az év utolsó futamán a világbajnoki címsorsa, miután Abu-Dzabiba pontegyenlőséggel érkezik Max Verstappen és Lewis Hamilton. Ez roppant egyszerűvé teszi a matematikát is, hiszen a legtöbb forgatókönyv esetén az lesz a bajnok, aki előrébb végez.

Fotó: Charles Coates / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616777932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása