F1: Szponzori balhé a Mercedes körül, lépett a csapat

Alig több mint egy hét után szakított új szponzorjával a Mercedes, miután kiderült róla, hogy gondatlansága egy évekkel korábbi tűzvész egyik kiváltó oka volt.

m294446.jpg

A Formula–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj előtt kapott szárnyra a hír a Mercedes újabb támogatójáról. Fogásával ki is verte a biztosítékot a bajnokcsapat, hiszen azzal a Kingspannel állapodott meg, melyhez 72 ember halálát kötik. Még 2017 júniusában gyulladt ki a Greenfell-torony, amivel kapcsolatban az eddigi vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a tűzben jelentős szerepet játszott az ír vállalat által gyártott, nem megfelelő szigetelés – a probléma pedig már évekkel korábban nyilvánvaló volt a cég számára.

Nem is hagyta annyiban a Greenfell United nevű csoport, melynek tagjai között vannak az áldozatok hozzátartozói is, nyílt levélben fordult a Mercedeshez, hogy rögvest szakítson meg minden kapcsolatot a Kingspannel – a kibontakozó feszültségben még a brit kormány is a Mercedesszel szemben, hogy amennyiben nem lépnek, törvényi úton kényszeríthetik ki a helyzet változását. Szerdán közleményben tudatta az istálló, hogy azonnali hatállyal felbontja a megállapodást.

„Mindkét fél arra a következtetésre jutott, hogy a pozitív szándék ellenére nem helyénvaló jelenleg az együttműködés folytatása. Ezért megállapodtunk abban, hogy azt azonnali hatállyal megszüntetjük” – írta közleményében a Mercedesben, mindössze egy héttel a kapcsolat kezdete után, melynek keretében a vállalat logói a W12-esek orrkúpján is megjelentek.

A döntést a Greenfell United is üdvözölte, s mint azt közleményükben írják a RaceFans szemléje szerint, találkoztak Toto Wolff-fal, és megvitatták a részleteket a csapatfőnökkel. „Reméljük, ez precedenst teremt, és mások is újragondolják kapcsolataikat olyan vállalatokkal, mint az Arconic, a Celotex és a Rydon, melyekről a Greenfell-vizsgálat ugyancsak bénító bizonyítékokat tárt fel” – tették hozzá, ígérve, hogy folytatják a harcot.

Fotó: Jiri Krenek / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5116777116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása