F1: Visszatérhet korábbi sikerkovácsa a Ferrarihoz

Olasz lapértesülések szerint Jean Todt autósport-karrierje nem ér véget azzal, hogy távozik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki székéből. Visszatérhet a Ferrarihoz.

attachment_109643.jpg

1993-ban csatlakozott a Ferrari vezérkarához Jean Todt, majd Michael Schumacherrel és Ross Brawnnal közösen az olasz istálló eddigi legsikeresebb időszakának ágyaztak meg, hat konstruktőri és öt egyéni világbajnoki címet szerezve. 2004 és 2006 között Todt vezérigazgatóként irányította a Ferrarit, aztán Stefano Domenicali csapatfőnöki kinevezésével különleges tanácsadói pozícióban folytatta – amíg 2009 végén nem választották meg a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökének.

Azóta a maranellói gárda egyetlen bajnoki címet sem nyert, viszont az év végén, három négyéves ciklus után leköszön az FIA éléről, így rögtön szóba is hozták, hogy Todt újra a Ferrari kötelékében dolgozhat, hasonló tanácsadói szerepben, mint amilyet Niki Lauda töltött be két évvel ezelőtti haláláig a Mercedesnél – adta hírül az olasz Corriere della Sera. A 75 éves francia sportvezető állítólag már az idei Le Mans-i 24 óráson elkezdett egyeztetni régi-új szerepéről John Elkann-nal, a Ferrari jelenlegi elnökével.

Amennyiben Todt visszatérne az olasz csapathoz, Mattia Binotto munkáját segítené, akit 2019-ben neveztek ki csapatfőnöknek és ügyvezető igazgatónak, előléptetve technikai igazgatói pozíciójából.

Todt az FIA elnökeként utoljára a múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon vett részt F1-es versenyen, utódját december 17-én választják meg. Az elnöki székért a szövetség mostani alelnöke Graham Stoker és Mohammed bin Szulajm korábbi raliversenyző szállt harcba – írja a The Race.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116776852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása