Csapatot vásárolnának az F1-ben Mazepinék

Vállalkozása ugyan a Haas F1-es csapatának névadó támogatója, Dmitrij Mazepin nagyobb babérokra törne a királykategóriában – az is megeshet, hogy nem az amerikai csapattal.

1018910666-lat-20211119-gp2120_112950_onz3663-662.jpg

Néhány évvel ezelőtt Lawrence Stroll mellett Dmitrij Mazepin is érdeklődött az akkoriban még Force India néven működő felvásárlása iránt, ám ebből a kanadai jött ki győztesként a két milliárdos közül. Mielőtt Mazepin fia, Nyikita fellépett volna a Formula–1-be, annak jelenlegi csapatát, a Haast is felvásárolta volna, de ha ezt nem is sikerült elérnie, a tulajdonában lévő Uralkali biokémiai vállalat lett az amerikai főszponzora – az így szerzett befolyás mértékét is jól jelzi, hogy kvázi orosz színekbe borult a Haas.

Dmitrij Mazepin az orosz Match.tv-nek nyilatkozva elismerte, továbbra sem tett arról, hogy valamelyik F1-es csapat tulajdonosa legyen, de állítása szerint ez nincs kihatással a 22 éves fia pályafutására. „Nagy ambícióink vannak a motorsportban. Valóban, volt már egy sikertelen próbálkozásunk egy csapat felvásárlásánál, de nem hagytuk annyiban a dolgot. És ennek semmi köze nincs Nyikita pályafutásához” – jelentette ki. „Hosszú távú terveink vannak, és jelenlétünk a Formula–1-re is ki akarjuk terjeszteni, hiszen a Hitech a Formula–2-ben, a Formula–3-ban és a Formula–4-ben már jelen van. Egy F1-es csapattal minderre tennénk fel a koronát.”

Egy későbbi kérdésre válaszolva elismerte, Mazepinnél nem feltétlenül csak a Haas átvétele jöhetne szóba, hozzátéve, hogy jelenleg egyik csapattal sem folytatnak tárgyalásokat. „Mindenki szünetet tart, és arra vár, hogy a többiek felfedjék 2022-es kártyáikat, és lássák, ki lesz sikeres, illetve ki nem. Előfordulhat, hogy kiscsapatok hirtelen sikeressé válnak a következő szezonban, ezáltal az értékük és a vonzalmuk is más lehet” – részletezte elképzeléseit.

1018508931-lat-20210326-gp2101_103212_ony2402-534.jpg

Annak ellenére, hogy a Haas az idei évre a sereghajtó szerepébe szorult vissza, Mazepin elégedett a velük folytatott, egyébként hosszú távú együttműködéssel. „Ha figyelembe vesszük az autó állapotát, hiszen idén nemigen lehetett fejleszteni, elégedett vagyok. Hálás vagyok a Haasnak a kölcsönös érdeklődésért. A csapat jól működik, a legjobb formáját igyekszik nyújtani. Ugyanakkor nagyszerű lehetőségek előtt állunk, amik eredményesebbé tehetik a következő évet” – beszélt elismerően a Haasról.

Az esetek zömében az időmérő edzésen még a Q1-ből sem jutott tovább Nyikita Mazepin és Mick Schumacher kettőse, pontot pedig egyáltalán nem szereztek, ami már aligha fog változni a hátralévő két hétvégén. Miután a Williams és az Alfa Romeo is szerzett pontokat, a kannapolisi együttes valószínűleg az utolsó helyen marad idén az összetettben. Azt már korábban bejelentették, hogy a versenyzőfelállás változatlan marad 2022-re.

via PlanetF1.com

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216766124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása