F1: Meglepő oka van a Ferrari ugrásszerű fejlődésének

A Ferrari csapatfőnöke elárulta, minek köszönhető az olasz istálló egyre valószínűbb konstruktőri harmadik helye – nem annak, amire a többség gondolna.

210233-scuderia-ferrari-qatar-gp-2021-saturday.jpg

A McLaren elmúlt versenyeken tanúsított gyengélkedése meglehetősen könnyű helyzetbe hozta a Ferrarit, már ami a konstruktőri harmadik helyért vívott harcot illeti: két futammal a szezon vége előtt már 39,5 pont a maranellóiak előnye, szóval a jövő hétvégén esedékes Szaúd-arábiai Nagydíjon akár be is betonozhatják pozíciójukat, ami óriási előrelépést jelentene a tavalyi mélyrepülés után.

Pedig a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto állítja, hogy a 2022-es autó fejlesztését helyezték előtérbe az egész folyamán, vagyis a 2021-es modellhez érdemben nem nyúltak hozzá. „A mostani autónkat sosem fejlesztettük igazán” – idézi Binotto szavait a Motorsport.com. „Még a szezon legelején hoztunk néhány fejlesztést, de ennyi. A motort leszámítva semmit sem fejlesztettünk, de azt is csak a jövő évi szezont szem előtt tartva.”

210218-scuderia-ferrari-qatar-gp-2021-friday_1.jpg

„Szóval, valamennyi erőforrásunkat a 2022-es autóra összpontosítottuk, ebben soha nem kötöttünk kompromisszumot. Mondjuk ki, eszünkbe sem jutott, hogy 2021 javára bármit is elvegyünk a jövő évi autótól” – folytatta gondolatait a csapatfőnök, aki idén több versenyt is kihagyott, hogy Maranellóban felügyelhessen az új érára való készülést. Állítja, már a szezon elején tudták a Ferrarinál, hogy elcsíphetik a konstruktőri dobogót, de nem ez volt a fő céljuk 2021-ben. „Csapatként azonban próbáltunk minden egyes részleten javítani, egyszerűen ez eredményezheti a harmadik helyet” – hangoztatta.

„Tehát, ha meglesz a harmadik hely, az a csapatnak köszönhető majd, és nem annak, hogy az autót fejlesztettük. Már máshogy dolgozunk a versenyhétvégéken, mint a szezon elején, ebben sokat fejlődtünk” – bizonygatta Binotto, sorolva, hogy stratégia, kommunikáció és megértés terén is nagyot léptek előre, éppúgy, mint a gumikezelés terén. „A Paul Ricard-i hétvége óta sok apró eszközt, módszertant kifejlesztettünk, hogy megpróbáljuk jobban csinálni” – jegyezte meg az utóbbi kapcsán.

210182-scuderia-ferrari-brazilian-gp-sunday-galley.jpg

Arra is kitért Binotto, hogy a tavalyi hatodik helyhez képest a jelenlegi szabályokból a legtöbbet hozták ki, hiszen az autófejlesztések igencsak korlátozottak voltak 2021-ben. „Ennek örülök, mert igen, ez a harmadik hely erőfeszítéseink nagyszerű eredménye” – tekintett előre bizakodva.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616765304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása