Ismét F1-es autóba ülhet a Ferrari orosz tehetsége

A Ferrari-akadémista Robert Svarcman a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj utáni újoncteszten viheti pályára a Haas versenygépét.

20017-f1-test-fiorano_1.jpg

Közleményben tudatta a Ferrari, hogy orosz patronáltja, a korábbi F3-as bajnok, jelenlegi Formula–2-es versenyző Robert Svarcman a Haasnál járt üléspróbán, mivel részt fog venni az amerikai csapattal az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjat követő héten esedékes újoncteszten.

Svarcmannak nem lesz új élmény a Formula–1-es autó, hiszen például idén is vezethette a Ferrari SF71H-t. Először tavaly szeptemberben volt lehetősége királykategóriás autót kipróbálni, míg a tavalyi újoncteszten a Ferrari akkor aktuális autójával vehetett részt. A 22 éves orosz ifjonc az F2-es összetettben két fordulóval az idény vége előtt a harmadik helyen áll, 43 ponttal elmarad éllovas csapattársától, Oscar Piastritól, aki jövőre az Alpine tartalékpilótája lesz.

„Szeretném megköszönni ezt a nagyszerű lehetőséget a Haasnak, a Ferrarinak és az FDA-nak” – fogalmazott Svarcman. „Ez lesz az első tesztem a Haasszal, de már nagyon várom, hogy megismerhessem egy új csapat környezetét, és annyit tanulhassak tőlük, amennyit csak lehet. Hihetetlen, hogy lehetőségem lesz egy másik F1-es csapattal is együtt dolgozni.”

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316764770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása