F1: A Mercedestől igazolt kulcsembert az Aston Martin

Folytatódik a nagyüzemi toborzás az Aston Martinnál, most épp a Mercedes egyik legfontosabb, vezető beosztású szakemberét csábították el.

gp2120_151702_56i0832.jpg

Újabb kulcsszereplővel erősít az Aston Martin: a csapat szóvivője a Motorsport.com-nak megerősítette, hogy leigazolta Eric Blandint, aki jelenleg is a Mercedes aerodinamikai igazgatója. Egyelőre tisztázatlan, milyen szerepben számítanak rá, ugyanakkor a hosszú kényszerszabadsága miatt várhatóan csak 2022 októberében láthat munkához.

A francia szakember karrierjét a szélcsatornákkal foglalkozó Fondmetal Technologiesnál kezdte 1998-ban, mielőtt a Jaguar F1-es csapatának aerodinamikai részlegéhez csatlakozott volna 2002-ben. A tulajdonosváltás után is maradt, sőt, vezető szerepet töltött be a Red Bullnál ezen a területen, a Milton Keynes-i gárdától 2009 végén távozott.

Ebben az időszakban dolgozott együtt az Aston Martin leendő technikai igazgatójával: Dan Fallows a Red Bullt maga mögött hagyva csatlakozik majd a következő szezon elején. Ami Blandint illeti, a 2010-es években megfordult a Ferrarinál és a Mercedesnél is, utóbbinál 2017 szeptemberében léptették elő mostani pozíciójába.

gp2120_111952_69i4695.jpg

Nem először igazol más csapattól szakembereket a silverstone-i gárda, az elmúlt időszakban az Alfa Romeótól és a Red Bulltól is csábított el munkaerőt. Az új kollégák érkezése kapcsán Otmar Szafnauer csapatfőnök megerősítette, hogy a világbajnoki cím reményében összesen 150 fővel bővült az Aston Martin állománya.

Luca Furbatto – aki motorfronton lesz a csapat segítségére – az Alfa Romeótól, míg Fallows mellett a technikai műveletek vezetőjének szerződtetett Andrew Alessi is a Red Bulltól érkezik. Furbatto heteken belül munkába is áll – erősítette meg Szafnauer.

Van hova kapaszkodnia az Aston Martinnak, mivel a tavalyi, még Racing Pointként történő szárnyalást követően idén rossz éve van a csapatnak. A konstruktőri tabellán már aligha mozdul el a hetedik helyről az év hátralevő két versenyén, míg az egyéni összetettben Sebastian Vettel és Lance Stroll egymás mögött, a 12-13. helyen állnak.

Fotó: Zak Mauger, Glenn Dunbar / Motorsport Images (Aston Martin F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1016764656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása