F1: DAS-gyanú a Mercedesnél, megszólalt Hamilton

Sokan azzal vádoltak a Mercedest, hogy visszacsempészte autójába az idei évtől már tiltólistás megoldását. Lewis Hamilton reagált a felvetésre Katarban.

m288862.jpg

Érdekes teória kezdett el terjedni a múlt hétvégi Sao Pauló-i Nagydíj: egy fedélzeti kamerás felvételre hivatkozva állították azt, hogy a Mercedes valamilyen formában újra beépítette autójába a DAS-rendszert, vagyis a kettős tengelyű kormányzást annak ellenére, hogy azt a tavalyi év végén betiltották. Abból szempontból azonban kapásból sántít az elmélet, hogy közel sem mozog akkorát a kormány, mint a DAS-nál.

Lewis Hamilton előre-hátra mozgó kormánya szóba került a Katari Nagydíj sajtótájékoztatóján. „A kormányom nem mozog előre és hátra” – jelentette ki Hamilton, szavait a Reuters idézi. „Tavaly még így volt, de most már nem. Szombaton valóban volt egy kisebb, talán egy milliméteres holtjátéka, amit igazából nem szeretek, ezért ki is cserélték. Utána már nem is mozgott, szóval nem tudom, mit láttak.”

A Mercedes a technikai szabályzat kiskapuit kihasználva a tavalyi előszezoni teszteken dobta be a követ az állóvízbe az DAS-szal, ami hónapokon keresztül volt vita tárgya, amíg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) be nem jelentette, hogy betiltja 2021-től.

Fotó: Sebastian Kawka / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7016759618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Indriq 2021.11.21. 22:26:45

Jahhh. Úgy néz ki az emberiség nagyrésze akkor simán képes egy menő/rázkódó versenyautóban 1 mm holtjátékot észrevenni....

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2021.11.22. 10:52:24

HAMILTON DRUKKEREK:
Senki sem vitatja ezt:
Sonkás Lajos is the best!
.
HAMILTON ELLENESEK:
Tudják Bélák, Lujzák, Palik,
Hogy a Merci mindig csalik!
:)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása