Talmácsi: Rossi igazi példakép

Talmácsi Gábor szerint a versenyzői pályafutását 42 évesen vasárnap befejező hétszeres világbajnok Valentino Rossi igazi példakép volt a gyorsaságimotoros-világbajnokságban.

2021_51677049974_51f2e6605b_o.jpg

„Nemcsak nekem és nemcsak a motorozási tudása miatt példakép” – fogalmazott a 125 kcm-es kategóriában 2007-ben világbajnok magyar motoros az M4 Sport Sporthíradó című műsorában hétfőn. Hozzáfűzte: Rossi 26 szezont töltött el a szakági vb különböző kategóriáiban – királykategóriás időszaka előtt 1997-ben a 125 cm³-es, 1999-ben a 250 cm³-es géposztályban végzett vb-elsőként –, aktív pályafutása utolsó éveiben pedig tudatosan készült a visszavonulásra, így például csapata van a MotoGP-ben, más kategóriákban, és fiatal versenyzőket támogat.

Hihetetlen, mennyi mindent tesz a sportért, próbálok ellesni tőle dolgokat, hisz őt kell követni

– méltatta az utolsó futamán, a vasárnapi szezonzáró Valenciai Nagydíjon tizedik Rossit, akivel 2009-ben 12 versenyen indult a MotoGP-ben.

2021_51678876741_15731ba40b_o.jpg

A magyar exversenyző kitért rá: az, hogy 2024-től lesz magyar futam is a sorozatban, a hazai fiataloknak kaput nyit a magas szintű bajnokságokba. A Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) – amelyben Talmácsi mellett ugyancsak igazgatósági tag a túraautó-világkupa 2019-es győztese, Michelisz Norbert is – célja a tehetséggondozás. Elhangzott: a HUMDA törekvése, hogy tíz éven belül legyen magyar pilóta a Formula–1-ben,motorsport elitjében bemutatkozó újabb motoroshoz pedig Talmácsi szerint „nagyon közel állunk”.

Példaként megemlítette a 16 esztendős tehetséget, Görbe Somát, aki az egyik betétfutam-sorozat állandó résztvevője, és meglátása szerint akár már 2024-ben, hazai közönség előtt a gyorsaságimotoros-vb kisebb kategóriájában szerepelhet. A Supersport-világbajnokságon szereplő Sebestyén Pétert is szóba hozva kiemelte: „nagyon erősek kezdünk lenni az autó-motorsportokban”.

Fotó: Yamaha Racing

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716755754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása