F1: Hamilton nagy fölénnyel húzta be a brazil időmérőt
Formula–1 2021: Sao Pauló-i Nagydíj – Időmérő edzés

Majdnem fél másodperccel volt gyorsabb legfőbb riválisánál is Lewis Hamilton, aki az élről vághat neki a Sao Pauló-i Nagydíj sprintkvalifikációs futamának.

m288879.jpg

Szokatlan módon már pénteken sor került a Formula–1-es Sao Pauló-i Nagydíj időmérő edzésére, mivel ezen a hétvégén rendezik az év harmadik, utolsó sprintkvalifikációs futamát. Így a szombati extra megmérettetés helyosztóját csupán egyetlen szabadedzés előzte meg, melyet ugyan Lewis Hamilton zárt az élen, a britnek öthelyes rajtbüntetéssel kell számolnia a V6-os motor újbóli cseréjét követően.

A Q1-ben gyorsan benépesedett a 4,3 kilométeres interlagosi aszfaltcsík, azonban Hamilton hamar és nagy fölénnyel állt az élre. Végül 1:08.733-as időt autózott, amivel 4-6 tizeddel verte a Red Bull-os pilótákat. Hamilton mögé a Ferrari versenyzői soroltak be az utolsó percekben – Charles Leclerc-t sokáig a kiesés veszélye fenyegette, mivel azon versenyzők közé tartozott, akin kifogtak a pályahatárok a 4-es kanyarnál. A monacói egyetlen éles próbálkozásával a harmadik helyet fogta meg. Nem volt azonban ennyire szerencsés a továbbjutás szempontjából az Aston Martin-os Lance Stroll, aki Kimi Räikkönentől 65 ezreddel kikapva ragadt a 16. helyen. A kanadai ezzel a két williamses és a két haasos társaságában búcsúzott az első 18 perc után.

Leclerc-éhez hasonló hibát vétett a Q2 elején Hamilton, akinek így az első gyors körét törölték, a következővel (1:08.386) viszont visszaszerezte az első helyet, így letaszítva a második pozícióba a bajnoki riválist és éllovast, Max Verstappennel. A végén a mercedeses tovább javított, 1:08.068-cal pörkölt oda, Bottas pedig feljött a második helyre. A kiesőzónát ezúttal Ocon, Vettel, Cunoda, Räikkönen és Giovinazzi ötöse alkotta, előbbi mindössze öt ezredmásodperccel esett el a továbbjutás lehetőségétől saját csapattársával, Fernando Alonsóval szemben.

Az utolsó felvonásban – a korábbiakhoz hasonlóan – már az elején óriási előnnyel kezdett Hamilton, aki a legvégén 1:07.934-es idővel tarolt, így ugyan a pole-pozíciói számát nem gyarapította, de a szombati sprintkvalifikációs versenyt ő kezdheti az élről. A hétszeres és regnáló világbajnoknál közel fél másodperccel volt lassabb Verstappen, aki az utolsó próbálkozásába többször is belehibázott, ezért nem tudott javítani.

A második helyet így is megőrizte Bottasszal szemben, aki kis híján lenyomott Sergio Pérez, de végül a másik Red Bull-lal a negyedik rajtkockába szorult – mindössze 14 ezred választotta el őket. Mögülük Pierre Gasly rajtolhat, megelőzve a Ferrarikat, a McLareneket és Alonsót.

Folytatás magyar idő szerint szombaton 16:00-tól a második szabadedzéssel, de a program lényegi része 20:30-tól kezdődik a sprintfutammal, amit az M4 Sport közvetít élőben.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816754044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása