F1: Ki akarta rúgni Russellt a Williams

Hiába karolta fel a Mercedes, az idei szezon előtt kis híján ülés nélkül maradt a jövőre már gyári színekben versenyző George Russell a Formula–1-ben.

williamsf1_52771_hires.jpg

Érdekes történetet osztott meg Kevin Magnussen a dán TV3-mal újonnan megjelent F1-es életrajzi könyve bemutatója után. Miután eldőlt, hogy a Haas nem hosszabbít vele és ezzel kikerül a Formula–1 körforgásából, Magnussennek ajánlatot tett a Williams: elegendő szponzorpénz fejében megkaphatta volna George Russell ülését.

„Lehetőségem lett volna maradni, ugyanis kapcsolatban voltam a Williams, de rengeteg szponzorral kellett volna érkeznem, vagyis nem lett volna más a helyzet, mint a McLarennél vagy a Renault-nál eltöltött időszakban” – vallotta be a dán, aki elutasította a megkeresést. „Rögtön felmerült bennem, hogy miféle csapat ez… Dobni Russellt és megtartani Nicholas Latifit nevetséges, idióta ötlet lett volna” – fakadt ki.

1018377172-sut-20201210-gp2017_122820_ms25819-893_1.jpg

„George óriási tehetség, aki első szezonjában megnyerte a GP3-at és a Formula–2-t is. Nem szabad elhagynia a Formula–1-et. Ha a Williams szándékai komolyak lettek volna, Latifit ejtették volna. Russell-lel erős párost alkottunk volna” – vélekedett a 30 éves versenyző, aki hat szezonon át tartó F1-es karrierje után az amerikai IMSA sportautó-bajnokságban folytatta, ahol a szezonzáró előtt negyedik a bajnokságban.

Magnussen emellett az IndyCarban is kipróbálta magát, azt pedig már korábban bejelentették, hogy 2022-től az endurance-világbajnokságban fog versenyezni, az elitkategóriába több mint tíz év kihagyás után visszatérő Peugeot gyári felállásában.

A 23 éves Russell sorsa is rendeződött a jövő év kapcsán: mint azt ősszel megerősítették, leigazolta a Mercedes az ifjú tehetséget, aki a következő két évben biztosan Lewis Hamilton csapattársa lesz.

via PlanetF1.com

Fotó: Williams Racing, LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116748144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása