F1: Verstappen győzelméért szorít a Mercedes-főnök

Meglepő kijelentést tett az idei Formula–1-es világbajnoki párharccal kapcsolatban az egyik mercedeses DTM-csapat vezetője.

si202110250048_news.jpg

Lassacskán a hajrához ér Max Verstappen és Lewis Hamilton öldöklő világbajnoki küzdelme: öt fordulóval az idei F1-es idény vége előtt a holland vezet 12 ponttal. Hubert Haupt reméli, hogy Verstappen nyeri a világbajnoki címet. Ez azért különös kijelentés az 52 éves versenyző-ingatlanügynök-befektetőtől, mert csapata, a Haupt Racing Team (HRT) három Mercedest indított idén a DTM-ben, sőt, vendégpilótaként ő maga is indult két hétvégén.

„Azt hiszem, itt az ideje, hogy valaki más legyen a világbajnok, ne Hamilton” – mondta Haupt, utalva arra, hogy 2014 óta a Mercedes és annak versenyzői nyerik sorra a bajnoki címeket. „A Formula–1 szempontjából óriási lenne a Red Bullnak, ha behúzná a bajnokságot. Szóval, remélem, hogy Verstappen megcsinálja, ugyanakkor van még néhány pálya, ami inkább a Mercedesnek fekszik. Viszont, ha Max a következő két versenyen is szépen gyűjti a pontokat, lesz idege ahhoz, hogy kitartson.”

Haupt kitért a páros képességeire is. „Lewis már hozzászokott az ilyen helyzetekhez, míg Verstappennek ez teljesen új. De mindketten a legmagasabb szinten vannak, abszolút világklasszisok” – elemezte. Habár az idei párharc többször is rácáfolt a trendekre, mind a mexikói, mind pedig a brazil pálya jobban feküdt a Red Bullnak az elmúlt években, mint a Mercedesnek.

via MirrorSport1

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8016745446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása