F1: Vakon kezdheti a jövő évet a Williams

A Williams egyik vezető szakembere elismerte, hogy a grove-i csapat hátrányból kezdheti a 2022-es szezont, amiért idén nem épített öszvérautót a gumitesztekre.

williamsf1_52842_hires.jpg

A jövő hónapban véget ér a Formula–1 2021-es szezonja, jövőre pedig új aerodinamikai szabályok lépnek életbe. Mielőtt azonban kezdetét venné az új éra, a csapatok öszvérautókkal „mérhetik fel” a terepet, mivel az abu-dzabi szezonzárót követő kétnapos újoncteszten először próbálhatják ki élesben a Pirelli új, 18 colos gumijait.

A legtöbb csapat már a korábbi privát tesztekhez épített öszvérautót, az egyedüli kivétel a Williams, mely így valószínűleg az év végi tesztet teljes egészében kihagyja. „Sajnálatos módon semmit sem fogunk csinálni. Nem leszünk ott öszvérautó hiányában” – idézi Dave Robson autóteljesítményért felelős vezető szavait a Motorsport.com.

Robson megmagyarázta, ezt a döntést pénzügyi okokból hozták meg, mivel a grove-iak nincsenek meggyőződve afelől, hogy a teszten való részvétel megérné az öszvérautó megépítésének költségeit. Ennek ellenére a szakember úgy érzi, tudásban a Williams hátrányban lesz a többi csapathoz képest, de hiszi, hogy elég idő áll majd a csapat rendelkezésére ahhoz, hogy még a szezon kezdete előtt felzárkózzanak.

williamsf1_49922_hires.jpg

Tudjuk, hogy hasznos lett volna öszvérautót építeni, de sajnos, amikor el kellett volna köteleznünk magunkat, egyszerűen nem volt hozzá erőforrásunk

– fejtette ki. „Ez egy olyan döntés volt, amit már rettenetesen régen meghoztunk, és már semmit sem tehetünk ellene. Mit is veszítünk vele? Valószínűleg a téli teszteken kicsit hátrébb leszünk a többieknél, de remélem, hogy gyorsan utolérjük a többieket.”

Részben megújult felállással vág majd neki a 2022-es idénynek a Williams: Alexander Albon lesz Nicholas Latifi csapattársa, miután George Russell a Mercedeshez igazol. Öt fordulóval az idény vége előtt az egykor patinás gárda a nyolcadik helyen áll a konstruktőri bajnokságban.

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616742720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása