Így alakul át az F1-es szezonzáró helyszíne

Számítások szerint 10-15 másodperccel gyorsabb lehet egy kör Abu-Dzabiban.

si202012130383_news_1.jpg

Ahogyan azt már korábban bejelentették, a Formula–1-es versenynaptárban 2009 óta jelenlévő abu-dzabi pálya jelentősen megújul, ezáltal 273 méterrel rövidebb lesz. A változtatások eredményeként öt kanyar kerül ki a vonalvezetésből, a versenytáv pedig 55-ről 58 körre nő.

Azzal, hogy két kanyarkombinációt is lerövidítenek, az átalakulásokat kivitelező cég, a Driven International számítása szerint 10-15 másodperccel gyorsulhat egy kör – írja a RaceFans.net. Ahhoz viszonyítva, hogy tavaly Max Verstappen 1:35.246-os idővel szerezte meg a pole-t, most 1:20-1:25-ös körökre lehet számítani az időmérő edzéseken.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1816737766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása