Rali-Eb: Norvég győztest és bajnokot avattak a Rally Hungaryn
III. Rally Hungary

Nyikolaj Grjazin és Konsztantyin Alekszandrov kettőse nyerte a rali Európa-bajnokság (ERC) Nyíregyházán és környékén rendezett fordulóját, amelyen a világbajnokság WRC2-es kategóriájának idei bajnoka, Andreas Mikkelsen Eb-győztes, Hadik András pedig a címét megvédve magyar bajnok lett.

c2ed6aa1d6f3a4fe7f8c5dea57e04327.jpg

A vasárnap véget ért III. Rally Hungaryn – amely a Mercarius országos bajnokság zárófordulója, a Nyíregyháza-rali is volt egyben – Grjazinék csaknem 40 másodperccel voltak gyorsabbak, mint a második helyen záró Mads Østberg, Torstein Eriksen norvég páros, amely viszont így megnyerte az idei utolsó magyar bajnoki versenyt. Az Eb-futamot a lengyel Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk duó fejezte be a harmadik pozícióban, a Hadik András, Kertész Krisztián kettős negyedikként zárt.

c3b3f4dab4c93b329915b24cde611f80.jpg

Szombati jó teljesítménye után a verseny előtt még az Eb-összetett dobogós helyezéseire is esélyes Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros a második pozícióból folytatta vasárnap reggel a viadalt, de a nap első, a futam nyolcadik gyorsasági szakaszának vége előtt lecsúsztak az útról és összetörték a Škodát. A versenyzőt és navigátorát kórházba szállították, de onnan a nap folyamán ki is engedték.

Nem igazán tudták megszorongatni a riválisok a péntek óta kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtó, orosz Grjazint, ráadásul Mikkelsen számára az Eb-elsőség, Hadikéknak a magyar bajnoki cím volt a fontos, így ezek a párosok nem erőltették túl a tempót az egyes gyorsasági szakaszokon. A nézők ennek ellenére remek versengést láthattak a vasárnapi program során, többek között a nyíregyházi belvárosi gyorsaságin is.

090162b5360b8ed1ed3b6ac3c965f3c3.jpg

Éppen vasárnap ünnepelte 26. születésnapját a lengyel Marczyk, és a versenynap hét gyorsasági szakaszából hármat megnyerve végzett harmadikként. Østberg végig Grjazint üldözte a diadalért, vasárnap három szakaszt is nyert, de ez csak arra volt elegendő, hogy a Nyíregyháza-rali győztesévé váljon, az Eb-értékelésben nem tudott győzni. A norvég Mikkelsen a brit Elliott Edmondson navigátorral az oldalán végül hetedikként fejezte be a Rally Hungaryt, az országos bajnoki futam értékelésében pedig Østberg és Hadik mögött a Klausz Kristóf, Csányi Botond duó zárt a harmadik helyen.

Mikkelsennek ez az első Eb-címe, Hadik harmadszor lett magyar bajnok.

FRISSÍTÉS: 15 perces időbüntetést kapott Grjazin, amiért a nyolcadik szakaszon nem állt meg Herczigék baleseténél, csak a 22. helyen rangsorolták az orosz párost. Ezzel a Rally Hungary hivatalos győztese az Østberg–Eriksen páros lett.

Végeredmény, III. Rally Hungary (14 gyorsasági szakasz, 182,01 km, élcsoport):

  1. Nyikolaj Grjazin, Konsztantyin Alekszandrov (orosz, Volkswagen Polo GTI) 1:38:06.02 óra
  2. Mads Østberg, Torstein Eriksen (norvég, Citroën C3) 37.2 másodperc hátrány
  3. Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk (lengyel, Skoda Fabia Rally2 EVO) 59 mp. h.
  4. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta MkII) 1:03.3 perc h.

     ...
     7. Andreas Mikkelsen, Elliott Edmondson (norvég/brit, Skoda Fabia Rally2 EVO) 2:07.6 p. h.

Végeredmény, Nyíregyháza-rali (14 gyorsasági szakasz, 182,01 km, dobogósok):

  1. Østberg, Eriksen 1:38:43.4 óra
  2. Hadik, Kertész 26.1 másodperc hátrány
  3. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally2 EVO) 1:46.8 perc h.

Fotó: Bastien Roux, Grégory Lenormand / DPPI (FIA ERC Media)

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6416734528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása