Bejelentették, más irányt vesz az Alpine-junior karrierje

Több évre írt alá az IndyCarba a dán Christian Lundgaard, ahol a Rahal Letterman Lanigan (RLL) Racing színeiben folytatja pályafutását.

dsc_0558.JPG

Callum Ilotthoz hasonlóan egy másik Formula–1-es csapat növendéke is a tengerentúlon kezd új fejezetet pályafutásában: szerdán bejelentették, hogy Christian Lundgaard több évre kötelezte el magát az RLL csapatával, 2022-től állandó résztvevője lesz az IndyCarnak.

A Formula–2-ben több futamgyőzelemig jutó, az összetettben jelenleg tizenegyedik Lundgaard része a Rahal Letterman Lanigan Racing vérfrissítésének, hiszen amellett, hogy Jack Harvey személyében teljes munkaidős versenyzőt alkalmaznak a 45-ös számú autóban, a japán Szató Takuma is távozott a csapattól az idei szezon végén.

A 20 éves dán versenyző azonban a továbbiakban is tagja marad az Alpine akadémiájának, míg az IndyCar sem teljesen ismeretlen már a számára: idén augusztusban rajthoz állt az Indianapolis GP-n, amit kiváló időmérős teljesítményének köszönhetően a negyedik helyről kezdhetett, végül tizenkettedikként ért célba.

„Természetesen ez egy teljesen új kihívás lesz számomra, különösen az oválversenyzés, hiszen azt korábban még nem próbáltam” – jegyezte meg Lundgaard a bejelentés kapcsán. – „Szeretném azt hinni, hogy gyorsan tanulok, és ezt egy ilyen izgalmas helyzetben is képes vagyok kamatoztatni. Pillanatnyilag nem tűzök ki túlságosan sok elvárást magammal szemben.”

Fotó: Christian Lundgaard Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216729446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása