F1: Hamilton pályarekorddal nyerte az időmérőt
Formula–1 2021: Török Nagydíj – Időmérő edzés

A pole-pozíciót azonban hátrasorolása miatt nem tarthatja meg Lewis Hamilton, hiába volt a leggyorsabb a Formula–1-es Török Nagydíj időmérő edzésén.

m283647.jpg

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Formula–1-es Török Nagydíj szombati időmérő edzésén, motorcseréje miatt kapott rajtbüntetése nyomán azonban csak a 11. pozícióból startolhat majd, a pole-pozíció pedig csapattársáé, a másodikként záró Valtteri Bottasé lett. A 36 éves Hamiltonnak ez lett volna az idei negyedik, és pályafutása 102. pole pozíciója, de a büntetés miatt finn csapattársa indulhat az élről az idén először, karrierje során 18. alkalommal.

Hamilton legnagyobb riválisa, az összetettben kétpontos hátránnyal mögötte második Max Verstappen (Red Bull) zárt harmadikként, így ő startolhat majd Bottas mellől a második kockából. Charles Leclerc remekül teljesített a Ferrarival, amellyel negyedikként végzett, de Hamilton büntetésének köszönhetően ő indulhat a harmadik pozícióból, míg mellőle a hétvégén eddig jól teljesítő francia Pierre Gasly várja majd a piros lámpák kialvását.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick továbbjutott az időmérő első szakaszából a változatlanul nagyon gyenge, eddig még pontot sem szerző Haassal, s végül a 14. rajtkockát csípte meg.

Carlos Sainz Jr. Ferrarijába a versenyhétvége előtt új motor került, így a szabályok értelmében a spanyol versenyző a rajtrács végéről vág majd neki a török futamnak, mert ez már a negyedik erőforrás az idén, amelyet használni fog.

Az 58 körös Török Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik, a futamot az M4 Sport közvetíti élőben.

A Török Nagydíj rajtrsorrendje:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9616715760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása