WTCR: Osztódásra vetemedik a hétvégén a Zengő pilótája

Ugyanazon a hétvégén két különböző pályán? Első hihetetlennek hangzik, de a hétvégén élesben láthatjuk, képes-e Csehországban és Spanyolországban is állni a sarat Mikel Azcona és Tom Coronel.

img_2933.jpg

Joggal hihetnénk, hogy szinte a lehetetlenre vállalkozik két túraautó-versenyző is az előttünk álló hétvégén. Miután a járványhelyzet marad kimarad az ázsiai szakasz (idén is), jelentősen átalakult a túraautó-világkupa versenynaptára. Ennek következtében a WTCR csehországi fordulója ütközik a TCR Európa-kupa idényzárójával, ami azokat érintheti kellemetlenül, akik mindkét sorozatban szerepelnek.

Minden jel arra utal azonban, hogy az érintettek nem hátrálnak meg, Mikel Azcona és Tom Coronel is egyszerre próbál lenni két helyen. Mind a Zengő Motorsport spanyol, mind pedig a Comtoyou Racing holland pilótája azt próbálja kihasználni, hogy szombaton a túraautó-világkupa programja szünetel a motoros endurance-vb (FIM EWC) hatórás versenye miatt.

A terv az, hogy pénteken Mostban leszek, ott teljesítem a szabadedzéseket és az időmérőt, majd szombatra visszatérek Barcelonába, ahol indulok az időmérő edzésen és az első versenyen. Ha szombaton bajnok leszek a TCR Europe-ban, vasárnap visszatérek Mostba, ahol a WTCR-futamokon veszek részt

– ecsetelte a TouringCarTimes-nak komplikáltnak tűnő tervét Azcona, aki vezeti az Európa-kupa egyéni összetettjét, de a világkupában is csupán 31 pont a lemaradása a regnáló vk-győztes Yann Ehrlacher-val szemben.

Fotó: Papp Csaba / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7616710284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása