Két Hyundaijal kevesebb a WTCR-ben

Eddig tartott a Bäckman-testvérek világkupa-szereplése, az év folytatásban már nem térnek vissza, a Target Competition is csak Olaszországban.

a73792673da7cd6fddff0206394b4853.jpg

A TouringCarTimes pénteki beszámolója alapján azonnali hatállyal harmadával csökken a Hyundaiok száma a túraautó-világkupában, mivel a folytatásban sem Andreas, sem pedig Jessica Bäckman nem indul. Ezek után a jövő hétvégi, cseh és az azt követő francia hétvégét is kihagyja a Target Competition, mely a novemberi adriai fordulón egy frissített felállással tervezi a visszatérést.

Andreas Bäckman elismerte, távozásuk hátterében az eredménytelenség áll, hiszen a testvérpár egyik tagja sem tudott pontot szerezni a németországi nyitóhétvége óta. „Sokat dolgoztunk a csapattal, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat az autóhoz, azonban sajnos nem sikerült. Eljutottunk egy pontra, amikor már csak körbe-körbe mentünk, de nem javultunk” – idézi Andreas Bäckman szavait a szaklap.

Testvére, Jessica hozzátette, hogy felbecsülhetetlen tapasztalatra tettek szert a világkupában, ugyanakkor hiszik, a jövőjük szempontjából kifizetődőbb, ha idén már nem térnek vissza a bajnokságba.

A Braking News Motorsport a Hungaroringen interjút készített Andrea Adamóval, a Hyundai Motorsport csapatvezetőjével, akkor azt firtató kérdésünkre, hogy tervezik-e a hyundaios alakulatok bővítését, meglepő módon ennek ellenkezőjét vetette fel az olasz. „A WTCR-ben és az ETCR-ben sem. Inkább csökkentenénk számukat” – jelentette ki. Lehet, hogy ennek első jeleit már most látjuk?

Fotó: Grégory Lenormand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1616706938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása