DTM: Nyert a BMW és a Mercedes, Lawson a bajnokság élén
DTM 2021: Assen

Spielbergi duplázása után Assenben is jókorát markolt a pontoszsákból Liam Lawson, aminek köszönhetően visszaszerezte a vezetést a bajnoki összetettben két fordulóval a DTM 2021-es szezonjának vége előtt.

9ec5d13d-7086-e96f-e81e-9f891a5eab9c.jpg

A hollandiai Assenben folytatódott a német túraautó-bajnokság (DTM) 2021-es szezonja. A szombati futam első felében a T3 Motorsport Lamborghinijébe szabadkártyásként ülő Mirko Bortolotti szorongatta meg az élről induló Liam Lawsont, sőt, az olasz meg is előzte a ferraris Red Bull-juniort – az új-zélandinak viszont a pontok szempontjából nem kellett aggódnia, mivel Bortolotti az előzéssel nem rablott tőle egységeket.

Lawson mellől, a második rajtkockából indulhatott, a kerékcserénél azonban visszaesett Marco Wittmann, így a kétszeres bajnoknak az ötödik helyről kellett nekilódulnia a felzárkózásnak. Ám BMW-s német sikeresen teljesítette a feladatot, és annak ellenére megszerezte idei második győzelmét, hogy ötmásodperces időbüntetéssel sújtották, mivel a Lawsonnal szembeni előzését szabálytalannak minősítették.

e659f54c-7c94-2b11-5e6c-ace0fe75e64d.jpg

Az új-zélandi esetében pedig a második – jelen esetben harmadik – helyért járó 18 pont is elég volt ahhoz, hogy átvegye a vezetést a bajnokságban. Lawson mögött hivatalosan Maximilian Götz végzett a harmadik helyen a Mercedesszel. Az, hogy Lawson újra vezeti a tabellát, részben annak is köszönhetően, hogy az Abtnál felsültek a stratégiával, így Kelvin van der Linde csak a 12. helyen ért célba, így az üldöző szerepébe került a dél-afrikai audis.

Meglepetésekben nem volt hiány vasárnap sem, Lucas Auer ugyanis az időmérő után a futamon sem talált legyőzőre, szinte végig vezetett a Team Winward osztrák pilótája. A verseny hajrájában Auert ugyan meg tudta közelíteni Lawson, megelőzni viszont már nem, így két dobogóval – lényegében két második hellyel – zárta a hétvégét, ezzel 10 pontos fórra tett szert a bajnokság élén.

Auerék mögött az utolsó körben állt be drámai fordulat: műszaki hiba miatt Daniel Juncadella kiesett a versenyből, ezzel a Team GruppeM Racing spanyol pilótájáéból Wittmann ölébe hullott a dobogó legalsó foka. Így a kétszeres bajnok meg is előzte az összetettben az idősebb Van der Linde-fivért, aki 15 pontos lemaradásban követi Lawsont, míg Götz hátránya 20 egységnyi a tabella negyedik helyén.

70edaeb0-46cb-9082-30d1-444f60a25819.jpg

Lawson csapattársa, a Formula–1-be jövőre, a Williams színeiben visszatérő Alexander Albon felemás hétvégét tudhat maga mögött. Szombaton betlizett a thai-brit versenyző, a második futamon ötödikként intették le – ezzel hatodik a bajnokságban, 61 ponttal lemaradva az új-zélandi mögött. A csapatbajnokságban így is egyre biztosabb az AF Corse előnye, már 58 ponttal előzi az Abt Sportsline alakulatát.

Két hét szünet következik az asseni hétvége után, október első két hétvégéjén tartják a bajnokság utolsó két fordulóját, október 9-10-én a Hockenheimringen zárul az év.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016694434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása