Akciódús sprintekkel tért vissza Monzában az F2
Formula–2 2021: Monza – 1-2. sprintfutam

Théo Pourchaire és Jehan Daruval nyerték a Formula–2 monzai sprintversenyeit. Egyre szorosabb a csata a bajnoki címért: Oscar Piastri és Csou Kuan-jü kettősére kezd felzárkózni Robert Svarcman is.

02_theo_pourchaire_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limtied.JPG

Közel két hónap kihagyás után versenyezhetett újra a Formula–1 legmagasabb szinten besorolt nevelőbajnoksága. Az F2-esek első monzai sprintversenyén David Beckmann rajtolhatott az élről, ám a Campos Racinghez igazolt ifjú német már a rajtnál Jüri Vips mögé került. A Red Bull pilótaneveldéjét észt versenyző egészen addig tartotta is pozícióját, amíg a célegyenes végén egy szemtelen előzéssel meg nem lepte őt Théo Pourchaire, ezzel átvéve tőle a vezetést.

A verseny első felében két biztonsági autós fázis törte meg a mezőny lendületét több sárga zászlós, illetve virtuális biztonsági autós periódus mellett. A verseny menetét leginkább érintő koccanást Dan Ticktum és Felipe Drugovich hozták össze a Rettifilo-sikánnál azzal, hogy mindketten elfékezték magukat. A Carlin pilótája rögtön kiesett, az UNI-Virtuosi Racingé később csúszott falba az Ascarinál. A brazil esete miatt Bernd Mayländer nem gördült pályára, viszont Roy Nissany piruettje miatt igen. Az izraeli DAMS-pilótát látványos, ám veszélytelennek nem mondható megforgása után kis híján eltalálta őt a mögötte érkező listavezető Oscar Piastri, de szerencsére nem történt baleset.

01_theo_pourchaire_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limtied.JPG

Vips és Beckmann is elfékezte a gumiját, így ők jócskán visszaestek a mezőnyben. Pourchaire megnyugtató előnnyel nyerte így az első sprintfutamot, az ART Grand Prix Sauber-akadémistája mellé Csou Kuan-jü (UNI-Virtuosi Racing) és az összességében kaotikus versenyen a 19. rajtkockából felzárkózó Christian Lundgaard (ART Grand Prix) állhatott fel a dobogó második, illetve harmadik fokára, noha eredetileg a premás Robert Svarcman ért célba harmadikként, de ötmásodperces büntetésével hatodiknak esett vissza, mivel a rajtnál négykerekes pályaelhagyással jutott előnyhöz. Ennek révén Piastri is nyert egy pozíciót, negyedik lett, azaz átmenetileg sem engedte ki a kezéből az első helyet az egyéni összetett élén.

A délutáni sprintfutamon szintén Beckmann állhatott fel az első rajtkockába, de a délelőtt látott koreográfiával összhangban ezúttal sem tartotta sokáig az első helyet a német versenyző. Jehan Daruvala húzott el mellette a rajtnál, innen szinte rajt-cél sikert aratva biztosította be magának az idei első győzelmét a Carlin versenyzője. A Red Bull indiai pártfogoltja mögött az első F2-es dobogóját szerző Bent Viscaal (Trident) és Svarcman futott be, így az orosz a tabella harmadik helyén állva némileg faragni tudott lemaradásán. A bajnokság fő esélyesei közül ugyanis Piastri hetedik, Csou nyolcadik lett, miután mindketten meg tudták előzni a célegyenesen végén hibázó Pourchaire-t.

01_jehan_daruvala_carlin_c_formula_motorsport_limited.JPG

Meglehetősen nyugodt körülmények között zajlott a második sprint, még a biztonsági autó szolgálataira sem volt szükség. VSC-fázis ugyanakkor tarkította a 21 körös megmérettetést, mivel a rajt után ezúttal is több kisebb incidens történt. Lundgaard megforgott a Roggiánál, ahol később Alessio Deledda (HWA) saját csapattársát, Jake Hughes-t tette a sóderágyba, míg a bajnokságban ezen a hétvégén bemutatkozó Enzo Fittipaldi (Charouz Racing System) a kavicságyba csúszott a Lesmónál.

Az F2-esek főfutamát 10:25-ös kezdéssel rendezik vasárnap. A 30 körös futamot a pénteki időmérő edzés végeredményének értelmében Piastri állhat fel az első rajtkockába. Az eseményeket az M4 Sport élőben közvetíti.

Az első sprintfutam végeredménye (pontszerzők):

A második sprintfutam végeredménye (pontszerzők):

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5916686320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása