F2: Piastrié a monzai pole
Formula–2 2021: Monza – Időmérő edzés

Az Alpine ausztál akadémistája, Oscar Piastri zsinórban másodjára nyert időmérő edzést a Formula–2-ben. Igaz, csak hajszállal győzte le bajnoki ellenfelét, a szintén az Alpine-nál pallérozódó, de az UNI-Virtuosi színeiben versenyző Csou Kuan-jüt, de így újabb négy ponttal növelte az előnyét.

01_oscar_piastri_prema_racing_c_formula_motorsport_limited.JPG

Közel két hónap után folytatódott a Formula–2 idei szezonja – a legmagasabb szinten jegyzett nevelősorozat legutóbb a Brit Nagydíj hétvégéjén kísérte el a királykategória mezőnyét. A visszatérés pedig már az időmérő edzésen izgalmas végjátékot hozott: úgy tűnt, hogy Csou Kuan-jü szerezheti meg a pole-t Monzában, ám a kínai idejét felül tudta múlni a bajnokság éllovasa, így Oscar Piastri zsinórban második rajtelsőségének örülhet. Az ausztrál Prema-pilóta és a másik Alpine-akadémista közé végül Jehan Daruvala (Carlin) is befurakodott, mindössze 16 ezreddel legyőzve a kínait, de 41-gyel lecsúszva a pole-ról.

Piastri így négy ponttal növelte az előnyét, ennek köszönhetően már kilenc egységgel előzi a tabellán Csout. A második sor Csou mellett a Red Bull-növendék Liam Lawsonnal (Hitech GP) egészült ki, a legjobb ötbe még a kínai csapattársa, Felipe Drugovich fért be. A Prema másik, csakugyan bajnokesélyes versenyzője, Robert Svarcman idei legrosszabb időmérőjén van túl, csak tizenkettedik lett az orosz, megelőzve a mezőny újoncát, a Charouz Racing System színeiben induló Enzo Fittipaldit, a kétszeres F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokáját.

Tizedik helye révén David Beckmanné a fordított rajtrácsos pole, azaz a Campos Racing újdonsült német pilótája kezdheti az élről az első sprintversenyt, amit közép-európai idő szerint szombaton 8:50-től rendeznek. A futamot élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_2021_monza_q.jpg

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716685790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása