F1: Bottas váratlanul legyőzte Hamiltont
Formula–1 2021: Olasz Nagydíj – Időmérő edzés

Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Formula–1-es Olasz Nagydíj sprintkvalifikációs versenyére, ám a finn rajtbüntetéssel számolhat vasárnap.

m280485.jpg

Mindössze 96 ezredmásodperc döntött az elsőség sorsáról a Formula–1-es Olasz Nagydíj pénteki időmérő edzésén. Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a kvalifikációt, így a szombati sprintfutamon ő rajtolhat majd az élről. Második helyen csapattársa, a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton végzett, míg a harmadik helyezett a világbajnoki pontversenyben vezető Max Verstappen (Red Bull) lett.

Bottas autójában azonban motort is cseréltek, így a finn a vasárnapi futamra tízrajthelyes büntetést kapott. Az viszont, hogy ez a valóságban mit jelent majd, az csak a szombati sprintfutam végeredményének ismeretében dől el, ami a vasárnap 15 órakor kezdődő Olasz Nagydíjra vonatkozó rajtsorrendet hivatott eldönteni. A pénteki időmérő eredménye a módosított lebonyolítás miatt nem számít bele a hivatalos statisztikába.

m280503.jpg

Az Olasz Nagydíjon az idei vb-sorozatban másodszor rendeznek sprinthétvégét, az elsőre július közepén, Silverstone-ban, a Brit Nagydíjon került sor. A szombaton 16:30-kor kezdődő, 100 kilométer versenytávú, 18 körös sprintfutam első három helyezettje kap világbajnoki pontot: az első hármat, a második kettőt, a harmadik pedig egyet.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916685780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása