TCR EU: A Zengő WTCR-pilótája duplázott a Nürburgringen

Győzelmekre tudta váltani harmadik soros rajtjait Mikel Azcona a TCR Európa-kupa nürburgringi állomásán. Egyre közelebb az újabb bajnoki címhez a spanyol.

2021-2021_nurburgring_race_2---2021_tcr_europe_nurburgring_race_2_96_mikel_azcona_56.jpg

A németországi Nürburgringen volt jelenése az előző hétvégén a TCR Európa-kupának. Hasonlóan az előző, belgiumi hétvégéhez, mindkét futamot megnyerte Mikel Azcona, aki a túraautó-világkupában a Zengő Motorsporttal, a kontinensbajnokságban viszont – csakugyan Cuprával – a Volcano Motorsport színeiben szerepel.

Pedig egyik versenyen sem indulhatott az élről, mivelhogy a pénteki időmérő edzésen Isidro Callejas bizonyult a leggyorsabbnak a Brutal Fish Racing Hondájával. Azcona pedig egyszer az ötödik, egyszer a hatodik rajtkockából startolhatott, ám mindkét alkalommal hatékonynak bizonyult a felzárkózásban. Így már öt győzelemnél jár a spanyol, a bajnokságban is jókora előnyt épített ki, már 37 ponttal vezet Franco Girolami előtt.

A PSS Racing Team hondása, aki egyben a WTCR-ben versenyző Néstor Girolami testvére is, mindkét alkalommal Azcona mögött futott be. Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy a spanyolnak egy hétvégét ki kellett hagynia világkupás kötelezettségei miatt, viszont a hátralévő két hétvégét még azelőtt lebonyolítják, hogy folytatódna a WTCR, így nehéz dolgok lesz a riválisoknak, főleg, hogy a harmadik helyen Niels Langeveld (SLR-Hyundai) már 88 egységnyi lemaradásból várja a folytatást.

Három hét múlva előbb az olaszországi Monzába látogat a mezőny, majd a spanyolországi Monzában zárul a szezon, október 8-a és 10-e között.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2216681326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása